FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-04-28

A felkelő nap faháza

E (díjnyertes) faház lakóinak egy tapodtat sem kell kimozdulniuk ahhoz, hogy kávéjukat a napfelkeltében költsék el. Nem véletlen, hogy a Balaton festőjeként híressé vált Egry József is ezt a vidéket választotta egykor alkotásai színterének.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

A balatoni panoráma ma is páratlan. E tájvédelmi környezet ad otthont a készház-technológiával épült, díjnyertes háznak. A Balaton-felvidék változatos domborzata, a víz közelsége, és nem utolsósorban a kilátás nyűgözte le azt a házaspárt, akik nyaralójuk számára a tó fölé magasodó hegyoldalt szemelték ki. A tájvédelmi körzetben fekvő, örökpanorámát biztosító helyszínről annak ellenére sem mondtak le, hogy tudták: az egyébként sem egyszerű építkezést a környezetvédelmi előírások tovább nehezítik majd. A domboldal kínálta csodatelek megvásárlása után találniuk kellett egy olyan tervezőt és kivitelezőt, aki álmaiknak formát ad. A házaspár hölgy tagja az interneten keresgélve bukkant rá egy házra, amelyről úgy gondolta, valami hasonló nekik is jó lenne. A szakemberek kiválasztását nem bízta a véletlenre: kis utánajárással eljutottak annak a bizonyos balatonfüredi épületnek a tervezőjéhez, egyben kivitelezőjéhez. A készháztechnológiát alkalmazó BEDŐ FA-HÁZ Kft. Marcaliban lévő telephelyén a mintaházakat látva döntötték el vendéglátóink, hogy ezt a céget bízzák meg a tervezéssel és az építkezés levezénylésével.

A megrendelő és a kivitelező elképzelése gyorsan összecsiszolódott. A házaspár kívánsága, miszerint egy letisztult, modern, energiatudatos, környezetbarát házat szeretnének, találkozott a kivitelező cég vezető-tulajdonosának elképzeléseivel, valamint több évtizedes, a gyakorlatban már bizonyított építészeti filozófiájával. Így született meg ez az elegáns, nem hivalkodó, követ és fát kombináló, közel kétszáz négyzetméteres ház. A tervezést és a kivitelezés valamennyi feladatát magára vállaló építőipari cég ezzel az épülettel tavaly elnyerte a Pannon Régió Faépítészeti-díjat a kivitelezés kategóriában, ahol a kiválasztás fő szempontja az egyedi művészi építészeti megjelenés, valamint a minőségi kivitelezés volt.

Az egy évig tartó előkészítő munka után alig öt hónap alatt elkészült a favázas szerkezetű lakóház, amely "ékköve" a tájnak. A több háló- és fürdőszobával, nagy konyhával, elegáns nappali-étkezővel tervezett épületben a kényelem teljességét a tetőtéri pihenőhelyiség, biliárdszoba, valamint a ház alatt egy kis borospince szolgálja.

 

Forrás: A mi otthonunk

 

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.