FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-05-20

Előregyártott, alacsony energiafelhasználású lakóépületek, formatervezett, kisméretű lakótérrel

Barakkszerű építmények; ez a szó azonban nem úgy cseng, és ez a képzet nem olyan házat jelöl, amelyben a mai ember lakni kívánna. Vagy mégis?

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Mivel azonban a korszerű modulszerkezetű, nem helyhez kötött és kisméretű házak manapság fenntartható életteret jelentő lehetőségként egyre népszerűbbek, nos, a megnevezésükre alkalmazott szó - nem is olyan rossz ötletként - elfogadottá vált.

Létezik szakági tervezési eljárás az ilyen kisméretű - igénynek megfelelő, kis helyen elférő, ugyanakkor kényelmes és lakható - szerkezetekre, és mivel sokan vannak, akik egyszerű életvitelük során alkalmasnak találják, elvárásukhoz megfelelően igazodik, ezért elfogadják. Ehhez jön még, hogy a Dwelle cég tervei szerint készült házak a szokványos lakóházak árával összevetve viszonylag olcsók. Így ezek a mindent magukba foglaló házak 50-80.000 dollár közötti áron beszerezhetők (és nincs gond az építésre).

Eme meglepően olcsó, egyszerű, ám mégis korszerű, alacsony komfortfokozatú lakóépületek belterében egyaránt található tűzhely, főzőfülke, a padlószint felett kialakított hálótér, elkülönített nappali és étkező. Jó hőszigetelő falakkal és ablakokkal épül, jól hasznosítják a beltéri meleget vagy a hűvös beltéri levegőt, attól függően, hogy melyik évszakról van szó. Ugyanígy a napelemes padlófűtést és melegvíz-ellátást, az alacsony energiaigényű világítást, az energiahatékony felszerelést is, továbbá számos tetőfedési/burkolási és tetőkialakítási lehetőséggel rendelkeznek, szokványos formai kialakítással és megszokott stílussal.

A háznak természetesen a legnagyobb előnye abban áll, hogy a család második otthonaként szolgál, nyaralóként vagy egyéb más célú nem állandó tartózkodásra, akár önkormányzati, állami vagy szövetségi kormányzati szinten (USA), kis keresetűeknek/alacsony jövedelműeknek, vagy rövidtávra szóló szükséglakásként. Sokkal inkább ez az elsődleges rendeltetése, eltérően az ideiglenes célra szolgáló előregyártott hagyományos mobilháztól.

 

Forrás: dornob
Szakfordítás:
Ternóczi Endre - okl. erdőmérnök honlap: Poliglott Szakfordítói Iroda

 

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.