FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-05-25

Szakmai nap a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt-nél

A hagyományosan évenként megrendezett szakmai napot, idén a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. Pincehelyi Erdészete bonyolította le, a Kisszékelyi vadászház gyönyörű környezetében, mely kiváló lehetőséget nyújtott a rendezvény számára.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

A hely és a körülötte elterülő erdők, a szabadidő passzív és aktív eltöltésére is számos formát biztosítanak, minden ide látogató számára. A rendezvény célja, hogy az erdészetek lehetőséget kapjanak saját munkájuk átfogó megismertetésére, vendégelőadó meghívására és az erdész, vadász kollégák közötti szakmai verseny rendezésére.

A kollégák elméleti és gyakorlati feladatok során vetették össze a felkészültségüket. A versenyben mindenki felmérhette saját szintjét és feltárhatta azokat a területeket, ahol még érdemes továbbképeznie, fejlesztenie tudását. A feladatok: álló fa paramétereinek mérése, állomány leíróadatok becslése, fekvő fa választékolása, trófea súly és lőhetőség megállapítása. Az elméleti tudást egy teszt volt hivatott mérni.

A részvénytársaságon belül folyó munkák és eredmények ismertetése lehetőség arra, hogy a kollégák számára új irányt mutasson, illetve mások véleményét és kritikáit elemezve, a saját elképzeléseinken változtassunk.

A résztvevők számára bemutatott erdőterület, azon túl, hogy Kisszékely és a környékének a természeti "kincsét" jelenti, egy közel hét éve elkezdett folyamat eredményeit is hűen tükrözi. A közel tíz éve, még teljes mértékben tarvágással kezelt, mintegy 1000 hektáros erdőterületen, mára (akácosokat kivéve) szinte kizárólag természetes fokozatos felújításokra alapozott, erdőgazdálkodás folyik. A folyamat mindegyik állomása megtekinthető volt az érdeklődők számára. A mélyre ható változás, egy gyors szemlélet és módszerváltással indult (különösebb külső kényszer nélkül). Az időközben elkészült új erdőterv, a már elért kezdeti eredményeket beépítve, határozza meg a jelenlegi erdőtervi lehetőségeket. További célkitűzés, hogy a terület egy kisebb részén, a folyamatos erdőborítottság feltételeit biztosítva ez irányban is tegyünk lépéseket.


Szi Benedek Sándor erdészetvezető; Gőbölös Péter vezérigazgató

A nap során egy rögtönzött őzbak és dám hullott agancs bemutatóra is lehetőség nyílt. A hullott agancsok gyűjtése, mérése és adminisztrálása, többlet információt szolgáltat számunkra a meglévő gím és főleg a kiváló dám állomány minőségét illetően. Az itt található erdőterület egy "szigetet" képez a dám számára, melyet az 1960-as évek második felében telepítettek be. A folyamatos minőségi és mennyiségi kontroll, a legfőbb vadgazdálkodási feladat az erdészet számára.

A nap kötetlenebb részében az új Volkswagen Amarok, platós terepjáró tesztvezetési lehetősége is színesítette a rendezvényt.

 

Forrás: Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.; Forestpress

 

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.