FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-05-31

Milyenek lesznek a jövő bútorai?

A nemzetközi bútoripari/belsőépítészeti beszállítóipar világpremierje Kölnben várhatóan egészen új trendek mutatkoznak be. Az idei jelszó a zöld tanúsítványok, a természetes stílus és a funkcionalitás. Érdemes lesz figyelni.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

A bútorok sokféle formájúak, stílusúak és színűek lehetnek. Amikor bútort veszünk, már csak a kész árucikkel találkozunk, és ritkán gondolkodunk el azon, hogy hányféle anyagot használtak fel az elkészítéséhez. A bútorgyártók számára azonban ez alapvető, hiszen ők számos különféle alkotórészből gazdálkodnak, amelyekből a tervezőcsapattal vállvetve létrehozzák a bútorboltba kerülő készterméket. Ennek alapján már érthető, miért olyan fontos a bútorgyártók számára a beszállítóipar: minden egyes alkotórész fontos szerepet játszik a jövő bútorairól alkotott elképzelések valóra váltásában. A beszállítók számára pedig legújabb cikkeik bemutatására ideális lehetőséget nyújt a világ vezető szakvására, az interzum.

 

A május 25. és 28. közt Kölnben rendezett interzum világelsőnek számít a bútoripari szakvásárok közt: a látogatók itt tekinthetik meg először az újításokat, a legújabb megoldásokat; a vásár a próbája az itt kiállításra kerülő prototípusok és az újonnan kifejlesztett, bevezetésre készen álló termékek minőségének. Ami pedig a legfontosabb, ez az az esemény, ahol fény derül az új irányzatokra - azokra a trendekre, amelyek meghatározzák, milyen irányba halad az elkövetkező időszakban a bútorgyártás, és amelyek nyomán az adott végtermék jobb lesz, mint az addig a piacon lévő elődje, mind a funkcionalitás, mint a külső megjelenés szempontjából. A konyhai szegmensre különösen igaz, hogy a gyártók nagy mértékben támaszkodnak a beszállítói innovációra, és beszállítóik egyedi ötletei vagy a velük közösen kidolgozott elképzeléseik hozzájárulnak ahhoz, hogy a konyhaibútor-gyártók kiemelkedjenek piaci versenytársaik közül.

Forrás: Lifee&Style

 

 

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.