FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-06-03

Sti(h)lusos születésnapi majális a Szilfa-tisztáson

Stí(h)lusosan erdő szélén tartotta születésnapi majálisát a mindenekelőtt motoros fűrészeiről világhírűvé vált Stihl International GmbH magyarországi leányvállalata. Az Andreas Stihl Kereskedelmi Kft.-t ugyanis éppen húsz évvel ezelőtt alapította a kisvállalkozásból nemzetközi vállalatóriássá terebélyesedett, 85 esztendővel ezelőtt mosógépgyárként alapított, svájci gyökerű, ám ízig-vérig(-fűrészig) német cég.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

Máig legnagyobb tekintélyű vezetője, a vállalkozást alapító (a magyar millennium évében született) Andreas Stihl legidősebb fia, az egy híján 80 esztendős Hans Peter Stihl is megtisztelte köszöntő jelenlétével a húszéves magyar "leányt" a budakeszi Szilfa-tisztáson.

 

Ezen a tisztáson - állítják a beavatottak - nem dolgoztak Stihl-masinák, már csak azért sem, mert a Szilfa-tisztás jóval régebbi, mint a favágással közhelyesen azonosított Stihl magyar leányvállalata. Ma azonban ott is dübörögtek, sivítottak a motoros láncfűrészek, tárcsás vágógépek, gallyazók meg sövénynyírók, fűnyírók, mivel bemutatták őket a népes vendégseregnek, a sajátos szakmai sportot (Timbersports) űző fakitermelő válogatott és villámkezű faszobrászok meg a szakmai tudásukkal kápráztatták el a jubileumi rendezvény közönségét.

 

Az ám, ha már évforduló: heteken belül újabb eseményre emlékeznek a Stihlnél: éppen két évtizeddel ezelőtt olvadt be a német vállalatba a kerti gépeket gyártó osztrák Viking cég, miáltal a Stihl jellegzetes narancssárga vállalati színét viselő masinák mellett megjelentek a Viking üdezöld gépei, készülékei, hangsúlyozván a konglomerátum egyik alapelvét: úgy kell az erdőhöz nyúlni, miként a sebész bánik a szikével. Azaz: a környezet, a természet védelme mindenekelőtt; a Stihl-Viking-eszközökkel a gyógyíthatatlan részeket kell kivágni. És persze az erdőgazdálkodás elvei és gyakorlata szerint kell alkalmazni őket, elvégre a tervezett és körültekintő fakitermelés a világ mintegy 160 országában éppen a Stihl meg a Viking gyártmányaival folyik. A kert- és parkápoló gépek legifjabbikáról, a Viking-fejlesztők sikerét megtestesítő R4 jelű fűnyíró traktorról (a képen) Hans Peter Stihl rántotta le a leplet a mai jubileumi rendezvényen. Mától ezzel a pompás kerti járművel, ami inkább hasonlít a golfpályákról ismert kisautóhoz, bővül a magyar Stihl termékválasztéka jelentette be - Bakon Gábor ügyvezető igazgató.

A mezőgazdasági, erdészeti és kerti gépeket gyártó-fejlesztő cég magyar leányvállalatának születésnapi rögtönzött sajtótájékoztatóján az Infovilág tudósítójának érdeklődésére adott válaszokból kiderült, hogy a nemzetközi gazdasági válság szele a Stihlt sem kímélte, máig nem sikerült elérnie az "utolsó békeév", a 2008. esztendő 5,4 milliárd forintos forgalmát; tavaly ötmilliárd forint volt, az idén annál már több várható; keményen megdolgozik érte a biatorbágyi székhelyű vállalat mind a huszonkét munkatársa, és a céggel együttműködő mintegy háromszáz szakkereskedés és fele annyi szakszervíz. A motorfűrész- és benzinüzemű fűkasza-ágazatban, továbbá a motorfűrész-vezetőlemezek és láncok értékesítésében piacvezető az Andreas Stihl Kereskedelmi Kft.

 

Tekintettel arra, hogy a szakma jórészt Stihl-eszközökkel vágja az erdők fáit, az Infovilág munkatársa szerette volna megtudni, szándékában áll-e a Stihl-nek részt vennie az erdőtelepítésben? "A kérdés nagyon is időszerű - mondta Bakon Gábor ügyvezető -, mégha konkrét eredményről nem tudok is beszámolni. Puhatolózó megbeszélésekre azonban már sor került a MEGOSZ (Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége) illetékeseivel a még szorosabb együttműködés céljából. A magyar Stihl addig is elkötelezett a társadalmi vállalása iránt. Nevezetesen: rendszeresen tartunk az általunk forgalmazott gépekre és eszközökre vonatkozó munkásvédelmi és biztonsági oktatást, továbbá tevékenyen részt veszünk az egészségre különösen káros és igen nagy mértében terjedő parlagfű irtásában."


(X) - Forrás: Infovilág

 

 

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.