FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-06-08

Faültetés csapatépítő és környezetvédelmi céllal

Példaértékű programot szervezett a két budapesti kisvállalat, egyesítve a kellemest a hasznossal. 87 facsemete elültetésével hozzájárultak a környezeti fenntarthatósághoz, a munkafolyamat, a kiegészítésként szervezett elméleti képzés és a jól megérdemelt pihenés közben pedig egy teljesen új terepen kovácsolódhattak a csapatok.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

A fenntarthatóság napról napra egyre fontosabb kérdés lesz a vállalati szektorban, - egyes közelmúltban történt események kapcsán sem árt levonni a tanulságokat- és amellett, hogy ezek az intézkedések hosszú távon gyökerében javíthatják a cégkultúrát és ezáltal a hatékonyságot, rövid távon rengeteget dobhatnak egy cég imázsán. Azonban joggal teheti fel a kérdést bármely magyar kisvállalkozás, hogy hogyan veheti föl a versenyt - ebben is - a nagyvállalatokkal, akik természetesen jelentősebb financiális hozzájárulások révén népszerűsíthetik magukat, mint tudatos, "zöld" cégek.

Két innovációs mobiltechnológiával foglalkozó budapesti kisvállalkozás az MSL Accessibility Kft. és az Artklikk Kft. precedens értékű alternatívát mutatott arra, hogyan járulhatnak hozzá a kisvállalkozások aktívan a környezeti fenntarthatósághoz, fejlesztve egyúttal cégkultúrájuk más aspektusait is. Így a felajánlásra fordított költségek több szempontból is megtérülhetnek, és kétségtelenül nem múlják felül egy divatos, extrémsportokkal egybekötött csapatépítő tréning költségeit.

Mivel mindkét cég szeretné környezettudatosabbá tenni cégpolitikáját, igény támadt az ökohatékonyság, környezet-egészségügy, környezettudatosság jegyében tartott belső képzésekre. Közös ötletelés eredményeképp a két cég úgy döntött, hogy összekötik az elméleti képzést a környezetvédelmi akcióval egy nagyszabású faültetős csapatépítő kirándulás formájában. Helyszínül egy szigligeti útszakaszt választottak, ahonnan pár éve ki kellett vágni az ott álló nyárfasort.

A majdnem három hónapos szervezés során a legtöbb érintett szerv rendkívül pozitívan reagált és számos együttműködő partnerre sikerült szert tenniük: a faültetés megvalósításában legtöbbet a szigligeti polgármester Balassa Balázs, illetve a Dunántúli Regionális Vizmű Zrt. Észak-balatoni Üzemeltetési Üzemvezetőségétől Éri László üzemvezető segített. Mivel a cél a faültetés megvalósítása mellett az is volt, hogy az alkalmazottak elméletben megismerkedjenek a fenntarthatóság kérdéskörével, a CG & Partners Kutató és Tanácsadó Kft. szervezésében - akik a fenntarthatósági háttérmunkát és a cégek fenntarthatósági jelentéseit is készítik - sor került egy elméleti fenntarthatósági képzésre is. A CG & Partners Kft. ügyvezetője, dr. Szigeti Cecília által tartott képzés során a résztvevők az ökológiai lábnyom, karbonlábnyom fogalmával ismerkedtek, és kiszámíthatták, hogy széndioxid-kibocsátásuk mekkora részét tudják semlegesíteni a faültetés segítségével.

 

A szigligeti alkotóház biztosított szállást a faültető csapatnak, ahol a barátságos személyzet, illetve az alkotóház vezetője Dömötör Roland egyaránt rengeteg segítséget nyújtottak a felmerülő problémák megoldásában.

A kemény munka minden szempontból meghozta gyümölcsét: a négy napos akció során a csapattagok megtanultak fát ültetni, megismerhették egymást egy egészen új szemszögből, és a munka után együtt kapcsolódhattak ki a festői kis településen.

Eredményképpen 87 fa és számos barátságos együttműködés gyökerezhetett meg, illetve az önkormányzat hozzájárulásával emlékül további 18 - ennyien vettek részt az ültetésben - facsemete került elültetésre Szigligeten, a Liget utcában.


Forrás: Goodwill PR - CG & Partners

 

 

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.