FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-06-08

Egyre több lengyel üzlet nyílik Észak-Szlovákiában

A vevőket lengyel zászlókkal és olcsó áruval csalogatják, termékeik közt hús, zöldség, ruhanemű és bútor egyaránt megtalálható. A közös bennük, hogy lengyel tulajdonosuk van, s lengyel portékát kínálnak. Lengyel üzlet nyílt már többek közt Rózsahegyen, Poprádon és Késmárkon is.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

Poprádon az egyik zöldséget kínáló boltos a Hospodárske Noviny gazdasági napilap kérdésére azt mondta, ők a helyi piacon kezdték. Sok ember nem nézte őket jó szemmel, ennek ellenére nem adták fel, üzletet nyitottak.

 

A szlovákiai és a lengyel kereskedők közt a különbséget az üzleti szemléletükben látja. Szerinte a hazai kereskedők gyorsan akarnak meggazdagodni, a lengyelek viszont fokozatosan, s inkább többet szeretnének eladni. Ő maga gyakran hajnali négykor kel, s mielőtt beesteledne ér haza.

 

A bútorkereskedő Andrzej Winiarski azt mondja, az üzletet tekintve talán a lengyelek a legjobbak. A "lengyel üzlet" (Poµský obchod) megnevezés szerinte nagyon vonzza az embereket. Vannak azonban olyan üzletek, ahol nem hangsúlyozzák ki a lengyel eredetet. Az egyik bevásárló az olcsó árak miatt jár a lengyel üzletbe, s a termékek minőségében is megbíznak.

 

Pavol Konątiak, a Kereskedelmi Szövetség elnöke az alacsony forgalmi adóban látja a lengyelek sikerét. "Amennyiben valaki jön, hasonló feltételek mellett üzletel, betart minden előírást, akkor nincs ellenvetésünk. Attól tartok azonban, hogy sokan a lengyel forgalmi adóval árusítják termékeiket, s ez megengedhetetlen. A hatóságok nem képesek hatékonyan ellenőrizni mindezt" - mondta el. Az élelmiszerek általános forgalmi adója egyébként Lengyelországban hét százalék, nálunk húsz.

A baromfival foglalkozó cég ügyvezetője, Ján Kubus azt nehezményezi, hogy amíg a hazaiakat az állam a nagyon szigorú előírások miatt nagy befektetésekre készteti, addig a lengyel kereskedőket támogatja.


Forrás: bumm.sk

 

 

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.