FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-06-10

Bútorgyári fejlesztés - új üzemet avattak Nován

Nem egészen egy évtized alatt vált egy 33 főt foglalkoztató kisvállalkozásból a térség egyik legnagyobb munkaadójává az osztrák tulajdonú Nova Bútor Kft. Tegnap délután egy újabb, immáron a negyedik fejlesztési ütem átadására került sor.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Ilyen és hasonló bútorok és alkatrészei is készülnek majd.

A rendezvényen a modern bútorgyártásban, s azon belül is a minőségi ágyak készítésében élén járó vállalat tulajdonosai és vezetői bemutatták azt a 8500 négyzetméteres új csarnokot, amelynek kiépítése és felszerelése mintegy 2,3 millió euróba került. A fejlesztés megvalósítása érdekében a Nova Bútor Kft. sikeres pályázatot nyújtott be ipartelepítés címén a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.-hez, mely révén egy európai uniós alapból közel 196 millió forintos támogatást nyert el.

 

- Az új csarnok kialakításának köszönhetően mintegy negyven százalékkal tudjuk növelni a kapacitásunkat - mondta Michael Köck ügyvezető igazgató. - Az új létesítmény két részből áll, a gyártási tevékenység mellett egy nagyobb befogadóképességű raktárt is ebben az épületrészben alakítottunk ki.

 

A fejlesztés kapcsán többek között az is szóba került, hogy a Nova Bútor Kft. (székehelye: Körmend, telephelye: Nova) ma már Lenti térségének egyik legnagyobb foglalkoztatója. A kezdeti 33 fős bérvarrodából nem egészen egy évtized alatt 310 személyt foglalkoztató korszerű, modern üzemmé fejlődött, amely 97 százalékban exportra termel. A bővítéssel párhuzamosan a hazai piaci részesedést is növelni kívánják.


A térkép nagyításához klikk!


Forrás: ZalaiHírlap

 

FATÁJ kiegészítés:

A Nova Bútor Kft és az Ada Hungária Bútorgyár Kft az ausztriai Elefant Holding AG (Anger) tulajdonában van. A két magyaországi cég 2009-es összesített termelési értéke 13,09 milliárd forint volt, 2010-ben ezt növelni tudta 13,19 milliárd forintra. A FATÁJ bútorgyártói Top100-as listáján az ADA Kft a 2.; a Nova Bútor Kft a 7. helyen állt 2009-ben.

 

 

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.