FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-06-14

10 éves fennállását ünnepelte a PANFA

10 évvel ezelőtt, 2001. június 14-én hosszas egyeztetések és szervezőmunka eredményeként került aláírásra a klaszter Együttműködési megállapodása, úttörő módon létrehozva ezzel az ország első faipari klaszterét.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

2011. június 7-én került megrendezésre a Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter 10 éves fennállásának ünnepsége a zalaegerszegi Hotel Arany Bárányban.

10 évvel ezelőtt, 2001. június 14-én hosszas egyeztetések és szervezőmunka eredményeként került aláírásra a klaszter Együttműködési megállapodása, úttörő módon létrehozva ezzel az ország első faipari klaszterét.

A születésnapi rendezvény keretében a klaszter elmúlt 10 évének meghatározó személyiségei mondtak köszöntőt, melyet egy állófogadással egybekötött kötetlen beszélgetés követett. A résztvevői kör elsősorban klasztertagokból állt, de megjelentek a klaszter működésének ma már nem, korábban aktív szereplői is, valamint Zalaegerszeg város elöljárói.

Először Nagy András, a klaszter munkaszervezeti feladatait ellátó, Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója mondott köszöntőt. Kihangsúlyozta, hogy az elsők közt létrejött klaszter 10 évnyi fennállása komoly eredménynek számít. A 10 év alatt átalakult a klaszterek szerepe, így a velük szemben támasztott követelmények is, ezért fontosnak tartja, hogy a klaszter képes legyen a megújulásra, és a megváltozott körülményeknek való megfelelésre. Az alapítók közül Kurusa László - a Zala Bútor egykori vezérigazgatója, a Klaszterbizottság társelnöke - idézte fel a klaszter indulását és kezdeti lépéseit képekkel, dokumentumokkal színesítve. Kiemelte, továbbra is fontosnak tartja, a hazai faanyag feldolgozottsági szintjének növelését, a tagok közti együttműködés és a valódi értékteremtés szem előtt tartását. Böszörményi László, a ZMVA nyugdíjba vonult ügyvezetője beszélt arról, hogy az ágazati sajátosságok és a klaszterben végzett tevékenységek milyen meghatározó tapasztalatot jelentettek számára. Ezt követően Wilheim Zoltán leköszönő klasztermenedzser köszönetét fejezte ki minden klaszterben résztvevő és közreműködő felé, akik hozzájárultak az elmúlt időszak munkájához, és a klaszter - jövőre vonatkozó - terveinek kidolgozásához. Végezetül Kurusa László a kínai piac kínálta lehetőségeket mutatta be röviden.

A köszöntőket követően pezsgővel koccintottak a résztvevők, majd egy közös vacsora keretében lehetőség nyílt az egymás közti beszélgetésre. Az est fénypontját az óriás, PANFA logóval ellátott születésnapi torta jelentette, amit Schmidt Katalin KLB elnök vágott fel és kínált a megjelenteknek. A rendezvény méltó megemlékezése volt annak az eseményekben gazdag 10 évnek, amit a résztvevők közösen élhettek át. Bízunk benne, hogy 10 év múlva újra lesz okunk ünnepelni!


Forrás: PANFA

 

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.