FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-06-15

Én is az erdő fája voltam - Madas Lászlóra emlékeztek

Alapító igazgatójára, Madas Lászlóra emlékezve állított emlékkövet a visegrádi Vízverési réten a Pilisi Parkerdő Zrt., együttműködve az Országos Erdészeti Egyesület Visegrádi Helyi Csoportjával és az Utilis Kft-vel.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

A szervezők meghívására mintegy százhúsz fő jelent meg a visegrádi Erdőanyai tömb mellett található Vízverési réten, hogy tiszteletüket tegyék a Pilisi Parkerdőgazdaság alapító igazgatója, Madas László emlékkövénél és részt vegyenek az avatási ünnepségen.

A Vízverési rét a Visegrádi Erdészet egyik legöregebb rétje, Madas László, Laci bácsi legkedvesebb helye volt, melyet nyugdíjba vonulása után is legalább hetente egyszer felkeresett.

A vendéglátó Visegrádi Erdészet külön autóbuszokkal szállította mind a családtagokat, mind a kollégákat a nehezen megközelíthető helyszínre és vissza. Az ünnepség kezdetét az Őrhegyről és az Urak asztaláról szóló trombitaszó jelezte, majd vadászkürtösök köszöntötték a megjelenteket.

Zambó Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója köszöntőjében Madas Lászlót idézve kiemelte, hogy mindenhol csapatot kell építeni, ez az együttgondolkodás, együttműködés legfontosabb alapja. Hogy Laci bácsinak ez mennyire sikerült, az is igazolja, hogy ilyen sokan eljöttek erre az alkalomra. Zambó Péter bejelentette, hogy a Parkerdő tiszteletadása jeléül a jövőben - az Erdőanya név megtartása mellett - Madas-erdő néven is szerepelteti a térképeken a Visegrád 77/A erdőrészletet, valamint a jelenlegi Mogyoró-hegyi Erdészeti Erdei Iskolát ezennel átnevezik Madas László Erdészeti Erdei Iskolának.

A köszöntő szavak után Zambó Péter vezérigazgató és Csépányi Péter főmérnök leplezte le az emlékkövet, melyet Koncz Antal kerületvezető erdész koszorúzott meg.

Az andezit kőtömb, melyet Meszarek György kőfaragó munkált meg, kb. 7-8 évvel ezelőtt az Erdőanyai tömbből gurult le az útra. A kő most visszakerült majdnem oda, ahonnan elindult, és annak a Madas Lászlónak állít emléket, akinek neve, munkássága különösen kötődik ehhez a helyhez.

Kertész József Áprily Lajos: Szeret az erdő című versét szavalta el, melynek egy sora a kőre is felkerült.

Az Erdészhimnuszt követően Csépányi Péter elevenítette fel Madas László munkásságát, majd egy rövid sétára invitált mindenkit a kő háta mögött lévő Visegrád 77 A erdőrészletbe. 1953-ban itt kezdte Madas László az akkoriban "hosszúerdős"-nek nevezett természetes felújítást bevezetni, ebből a kísérleti munkából írta doktori disszertációját, mely címet azonban szerénységből sohasem használt.

A rendezvény zárásaként állófogadás várta a sétáról visszaérkezőket a Vízverési réten, ahol a családnak és a kollegáknak az étel és italfogyasztás mellett baráti beszélgetésre is alkalmuk nyílt. Az ünnepség méltó formába öntésében kiemelkedő szerepe volt Koncz Antal visegrádi kerületvezető erdésznek, aki a legapróbb részletekig eltervezte és megszervezte ezt a napot.

Köszönjük!


Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.

 

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.