FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-06-15

Újra lesz OMÉK Budapesten

Hat év szünet után ismét megrendezzük az OMÉK-ot szeptember 28. és október 2. között a Hungexpo területén - jelentette be Fazekas Sándor VM miniszter és Simon Péter az AMC igazgatója.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

Az idei, jubileumi 75. OMÉK-ot hat év szünet után, a gyökeresen új agrárpolitika szellemében, a 10 évre szóló Nemzeti Vidékstratégia jegyében rendezzük meg. Aki számít, ott lesz a kiállításon, amely az agrárium legnagyobb hazai seregszemléje - mondta a vidékfejlesztési miniszter.


Fazekas Sándor a Vidékfejlesztési Minisztérium minisztere és Simon Péter az Agrár marketing Centrum (AMC) igazgatója (Fotó: Botár gergő)

A két évszázados múltra visszatekintő Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás, Magyarország legnagyobb és legrégebbi agrárgazdasági kiállítása.

Az idei kiállítás mottója: A magyar föld legjava. Bemutatjuk a híres magyar kreativitással megalkotott mezőgazdasági gépeinket, kiváló minőségű magyar élelmiszereinket, ritka és értékes őshonos állatainkat és növényeinket! Borainkat, biotermékeinket, pálinkáinkat!

Az idei OMÉK kiemelt célja a hagyományos, kiváló minőségű, megbízható és biztonságos élelmiszerek bemutatása és népszerűsítése. Ez a célkitűzés kiemelt programként szerepel a tárca 10 évre szóló Nemzeti Vidékstratégiájában is.

A kiállítás és vásár kitűnő alkalmat teremt a stratégia fontos programelemeinek megjelenítésére és egyúttal a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar teljes vertikumának bemutatására az alapanyag termeléstől a feldolgozott termékekig.

A 2011-es OMÉK agrárdiplomáciai szempontból is nagy jelentőségű. A kiállítás díszvendége a soros elnökséget július 1-től betöltő Lengyelország lesz.

Az idei OMÉK a kiállítók számára kitűnő alkalom az információszerzésre, kapcsolattartásra, üzletkötésre és értékesítésre, a látogatók számára pedig a szakmai tájékozódásra, új ötletek gyűjtésére, és nem utolsó sorban kellemes időtöltésre.

Ebben segítenek a szakmai vitafórumok, kiállítások, kóstolással egybekötött élőállat- és termékbemutatók, és más színes, a gyermekek számára is élvezetes programok.

A Vidékfejlesztési Minisztérium a vásár ideje alatt "kitelepül" a Hungexpo területére. A miniszter, az államtitkárok és a háttérintézmények vezetői fórumokat, fogadóórákat tartanak, részt vesznek a helyszínen rendezett konferenciákon és szakmai találkozókon. Lassan célegyenesbe fordulunk a kiállítás szervezésével, hiszen mától lehet jelentkezni az OMÉK-ra - mondta Simon Péter, az Agrármarketing Centrum igazgatója.

A kiállítás saját honlappal rendelkezik, ahol minden fontos információ megtalálható. A honlap címe: omek2011. A kiállítók kedvezményes áron juthatnak bemutatkozási lehetőséghez, de aki különlegességekkel tud szolgálni, további árengedményre számíthat.

(Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája 2011-06-15)

 

FATÁJ kiegészítés:

Könnyen lehet, hogy a kiállításon az állami és magán erdőgazdálkodók és ezek szövetségei és az erdészek más szervezetei megjelenésére is számítanak majd. (Sőt a VM ismereteink szerint az elsődleges faipar ágazati felelőse is.) Ugyanakkor a fenti sajtóanyagban az ország erdőterületének ötödét, művelt területének pedig negyedét kitevő erdőkről, az ezzel gazdálkodókról - nem először - megfeledkeztek említést tenni. Reméljük, hogy e feledékenség csak a sajtóközleményé és nem a VM miniszteré, illetve az AMC igazgatóé.

MM

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.