FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-06-16

Dobták Barbie-t, mert pusztítja az esőerdőket

Sokan gyűlölik Barbie-t, mert féltékenyek rá hibátlan testéért, szép házáért és tökéletes pasijáért. Ezek a gyűlölködők most felsorakozhatnak a Greenpeace aktivistái mellé akik, ami-a-csövön kifér jellegű háborút indítottak a baba gyártója ellen.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

A Mattel, a világ vezető játékgyára azért néz szembe a környezetvédők haragjával, mert a csomagoláshoz használt papírt előállító Asia Pulp and Paper (APP) két évtizede pusztítja az indonéziai esőerdőket, megfosztva természetes élőhelyétől olyan veszélyeztetett fajokat mint az orángután, tigris, leopárd és elefánt.

Az aktivisták a múlt héten a kaliforniai El Segundo-ban található Mattel főhadiszállásánál kifeszítettek egy molinót, amin Ken baba a következő szavakkal szakít a szőke szépséggel: "Barbie: vége van. Nem járok olyan lánnyal, aki támogatja az erdőirtást." Az épület előtt tartott demonstráció során egyébként 10 tiltakozót tartóztattak le. A Greenpeace most az interneten indítja meg következő offenzíváját a játékgyár ellen.

 

A fokozódó nyomás hatására a Mattel közölte, megpróbálja rávenni a csomagolóanyag gyártót, hogy "kötelezzék el magukat a fenntartható erdőgazdálkodás mellett."

 

A Greenpeace a Mattel mellett a Disney, Hasbro és a Lego játékgyárakat is azzal vádolja, hogy az APP-től szerzik be a papírt a csomagoláshoz. Nem ez az első alkalom, hogy a környezetvédők papír-óriást támadnak. Tavaly a Kraft, a Nestlé és 3 másik cég is hozzákezdett a beszállító-váltás előkészítéséhez a zöldek nyomására. A Staples, az Office Depot és a Target pedig minden kapcsolatot megszakított már az APP-vel. Az APP is reagált a Greenpeace akcióira kijelentve, hogy a faanyag, amit a papír előállításához használnak, csak kivágásra ítélt erdőből származik. Azt is elmondták a cég 2015-re 100%-ban fenntartható ültetvényről származó pépet fog használni.

 

Barbie egyelőre nem kommentálta az eseményeket.

Forrás: ma.hu

 

 

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.