FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-07-21

Finnforest WeatherGuard lucfenyő rétegelt lemezei

A Finnforest egy továbbfejleszett termelési folyamat révén új technológiát fejlesztett ki a lucfenyő rétegelt lemez javítására - így született meg a Finnforest WeatherGuard lucfenyő rétegelt lemez.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

A Finnforest WeatherGuard lucfenyő rétegelt lemez felülete taszítja a vizet, így az esőt is, ezáltal redukálja a felszívódó vizet, miközben engedi a panelt lélegezni és átengedi a párát. A felhasználási területe megegyezik a kezeletlen lucfenyő rétegelt lemezével és ugyanúgy egyszerűen festhető, bevonható és ragasztható.

Ez az új technológia lecsökkenti a hullámosodás lehetőségét, ami normál esetben akkor fordul elő, ha a lemez ki van téve az időjárás viszontagságainak, vagyis amikor a lemezünk kevésbé hajlamos a toleranciára. Zord körülmények között jobb a mérettartása, ami erősebb összeszerelést és ezáltal egy jobb minőségű végső struktúrát eredményez. Ha a Finnforest WeatherGuard lucfenyő rétegelt használjuk, gyorsabb a száradási idő és így gyorsabban beépíthető, mint bármilyen más kezeletlen panel. A termék alacsony nedvességtartalma miatt kisebb az esély penész megjelenésére, vagy kékes elszíneződésre.

 

Finnforest WeatherGuard lucfenyő rétegelt lemez

A Finnforest WeatherGuard lucfenyő rétegelt lemez lassú növekedésű északi fenyőből készül, amely híres a kiváló erősségéről, merevségéről és mérettartásáról és ezáltal ideális szerkezeti anyag a különböző felhasználási területeken.

A fedőrétegek száliránya miatt minimális az esély a vetemedésre, így e tulajdonságban felülmúl számos más szokásosan használt szerkezeti lemezt. Ez azt jelenti, hogy az építészek nagyobb fesztávolsággal és vékonyabb lemezekkel számolhatnak.

Esős időben - mivel rövidebb a száradási idő - kisebb a kockázata a termék sérülésének, gyorsabban kivitelezhető a szerkezet, ami költségmegtakarítást eredméynez a megbízónak.

A Finnforest rétegelt lemeznek kicsi a súlya, de mégis erős és ez együttesen egy egyszerűbb és biztonságosabb beépítést eredményez. A Finnforest lucfenyő rétegelt lemez súly/szilárdság együtthatója messze felülmúlja a versenytermékek azonos mutatóját.

A CE jelzéssel ellátott szerkezeti rétegelt lemez magas és állandó minőségét biztosítja az EN ISO 9001 szabvánnyal fémjelzett gyártási folyamat és a Finnforest Suolahti gyár elkötelezettsége a vevők kívánságainak megfelelő folyamatos termékfejlesztés iránt. A Finnforest saját minőségellenőrzésén felül a VTT Finn Műszaki Kutató Központ, mint bejegyzett szervezet felügyeli a termelési folyamatokat és a belső minőségellenőrzést a Finnforest rétegelt lemezt előállító üzemeiben.

 

A Finnforest WeatherGuard használatából származó előnyök:

- átmeneti védelem az eső ellen

- az épített szerkezetek gyorsabb száradási ideje

- jobb mérettartás

- penész vagy kékes elszíneződés megjelenésének kisebb kockázata

- a felületi kezelés nem akadályozza a páraáteresztést

- a szilárdsági jellemzőket, csúszásvédelmet, tűzzel szembeni ellenállást, a fém részek korrózióját. stb. nem befolyásolja a felületi kezelés

 

Finnforest WeatherGuard lucfenyő rétegelt lemez felhasználási területei:

A könnyűszerkezetes építőiparban a tető, padló, födém, falszerkezetek kialakításához és felújításához, csomagolóipar és az egyéb ipar további számos területén sokoldalúan használható.

 

 

Finnforest Magyarország Kft.

2051 Biatorbágy, Rozália park 6.

Ottlik Róbert - értékesítési vezető - ipar

Telefon (23) 530-800 Fax (23) 312-490

 

 

Kapcsolódó cikkek a FATÁJban:

Metropol Parasol - a Finnforest remekműve (2011-07-05)

Metropol Parasol - a világ legnagyobb faépülete Sevillában (2011-05-25)

Finnforest ragasztott tartók és Kerto-Q tetőszerkezeti panelek (2011-03-08)

 

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.