FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-09-06

Pokolgép a prágai Ikea áruházban

Magyarországon is fokozott biztonsági ellenőrzéseket vezettek be az IKEA áruházaiban, miután pénteken szemeteszsákba rejtett pokolgépet találtak a lakberendezési lánc egyik prágai áruházában. A bombát a rendőrség hatástalanította, személyi sérülés nem történt. Néhány hónapja Nyugat-Európában történt hasonló támadás a svéd cég boljai ellen.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Pokolgépet találtak péntek délben egy prága külvárosában található IKEA-áruházban. Vladislav Husak rendőrfőkapitány-helyettes az állami televízió vasárnapi műsorában elmondta: a rendőrség külföldi telefonszámról kapott figyelmeztetést arra vonatkozóan, hogy bomba fog robbanni a boltban szeptember 3-án. A pokolgépet egy szemeteszsákba rejtve találták meg a zlicini áruházban, péntek délben. A rendőrség azonnal kiürítette az áruházat, három másik csehországi IKEA-ból is kivezették a vásárlókat - később azonban kiderült, máshol nem találtak bombát. A pokolgépet a tűzszerészek elszállították és megsemmisítették.

 

Sajtójelentések szerint a pokolgép délután 5 körül - azaz a pénteki csúcsforgalomban - robbant volna. A rendőrség szerint az épületben nem okozott volna nagy károkat, ugyanakkor a robbanás biztosan veszélyeztette volna az áruházban tartózkodók testi épségét. Az IKEA szerint az áruházak kiürítése miatt keletkezett kár több millió koronára tehető. A cég szóvivője, Petr Chadraba elmondta: az áruházlánc összes csehországi üzletében fokozott biztonsági intézkedéseket léptettek életbe.

Különös hasonlóságok

Május végén három IKEA-áruházat kiürítettek Hollandiában, Belgiumban és Franciaországban, miután ismeretlenek robbantásokat követtek el a boltokban, vagy azok közvetlen közelében.

Az első robbanás Belgiumban, Gent városában történt: két időzített bomba robbant az áruház raktárában. Később a hollandiai Eindhoven IKEA-áruháza mellett egy kuka robbant fel, majd néhány óra múlva a franciaországi Lille városában történt hasonló, kisebb robbanás.

Júniusban ketten könnyebben megsérültek, amikor bomba robbant egy drezdai IKEA áruházban. A sérültek a rendőrség szerint halláskárosodást szenvedtek a robbanástól.

 

Magyarország: fokozott biztonsági ellenőrzések

"A fenti külföldi esetek között elképzelhető összefüggés, de az ügyek egyelőre nyomozati szakaszban vannak, ezért a hivatalos rendőrségi forrásoknál többet mi sem tudunk elárulni" - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t Gerőcs Vendel, az IKEA regionális PR-vezetője.

A budapesti és budaörsi áruházak semmilyen fenyegetést nem kaptak, a prágaihoz hasonló incidens nem történt. Az IKEA megelőző intézkedésként fokozott belső biztonsági ellenőrzéseket vezetett be mindkét magyarországi áruházában. "Mindkét hazai áruházunk üzemelése zavartalan, mindkét áruházunk biztonságos." -tette hozzá a szóvivő.

Forrás: Pénzcentrum

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.