FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-02-01

Charrie - a tökéletes női szék

Milánóban, Helsinkiben és Budapesten tanult magyar lány tervezte meg Charrie-t, a Tökéletes női széket.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Volt már olyan élményed, hogy hiába kényelmes - és akár küllemre is tetszetős - egy szék, mégis idegesítő és bosszantó, hogy a kabátod állandóan leesik a támláról, a táskádat pedig nem tudod hová akasztani, így tarthatod az öledben, vagy dughatod a szék alá, ahol garantáltan összerúgdosod? Ez a sok bosszúság immár a múlté, hisz, ha te is akarod, hamarosan jön a tökéletes női szék, a Charrie.

Tervezője, Tóth Boglárka Helsinkiben, Budapesten és Milanóban tanult designer. A tökéletes női szék, a Charrie célja, hogy megoldja a nők problémáinak egy jelentős részét. Jó ránézni, mert formája kecses, emellett mégis kényelmes és praktikus. Benne ücsörögve szívesen töltesz órákat a kedvenc kávázódban, mindegy, hogy meleg nyári este van vagy egy hűvösebb őszi délután. Utóbbi esetben a szék háttámlájának külső felületére akasztott pléddel jól be is bugyolálhatod magad.

De mit tud még a Cherrie? Simára csiszolt, hajlított felületű fából készül, ami biztosítja a maximális kényelmet. A háttámlán és az ülőkén mágneses, levehető, párnák fokozzák a komfortérzetet, melyek cserélhetőek, így hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a szék könnyedén illeszkedjen az őt körülvevő enteriőr hangulatához, színvilágához. A háttámla felső része egy fogas vonalát követi, így bármilyen kabát és pulóver könnyedén felakasztható rá, anélkül, hogy ruhadarabunk végül a földön landolna. A karfán elhelyezett diszkrét, kihajtható akasztót, illetve a háttámla kisebb bevágásait pedig igen, a női táskáknak találták ki, így nem kell többet az öledben tartanod vagy a szék alá szuszakolnod azt. A Charrie tervezési fázisa véget ért. Elkészültek a műszaki rajzok, kiválasztásra kerültek az anyagok, melyekből a széket le lehet gyártani. A következő lépés a prototípusok elkészítése, ami azért is fontos, hogy a tervező nemzetközi kiállításokon, pályázatokon mutathassa be a tökéletes női széket s így mielőbb partnert találhasson a gyártáshoz.

A prototípus legyártásához, illetve a kiállítási költségekhez Boglárka weboldalon gyűjt támogatókat. Itt a projektek elindításához szükséges összeget a sok kicsi sokra megy elve alapján a közösség "dobhatja össze". A támogatók a felajánlott összegért cserébe különböző "limited edition" juttatásokban - például könyvjelző, kávépohár-gallér, szövettáska, takaró - részesülhetnek.

Charrie-t, a tökéletes női széket Tóth Boglárka tervezte, aki eredetileg közgazdászként diplomázott Helsinkiben, de hamar világossá vált számára, hogy valamilyen formában kreatív munkát kell végeznie, ezért gyorsan felvételizett az egyik Helsinki design főiskola divat- és textiltervező szakára. Három évvel később hazaköltözött Magyarországra, és több magyar divatcégnél dolgozott tervezőként, majd a  lakberendezés iránt kezdett érdeklődni s így Budapesten elvégezte a Kreaiskola enteriőrtervező szakát. Tanulmányait folytatandó ezt követően Milánóba költözött, ahol enteriőrtervezői mesterképzést végezett a Scuola Politecnica di Design nevű, ismert design iskolában. Boglárka immár a milánói diplomával a zsebében ismét a magyar fővárosban él.

Forrás: bevezetem.hu

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.