FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-03-14

Korszerű e-learning oktatás a soproni NymE-n

A Nyugat-magyarországi Egyetem digitális formában rögzíti műszaki és természettudományos tananyagait kiaknázva ezzel az e-learning, mint oktatási módszer adta lehetőségeket.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel és számos céggel közös együttműködésben, a "Tudásfelhőben" egyesül mindaz a tudásbázis, gyakorlati ismeret és ipari tapasztalat, amely az említett szervezetek sajátja. Mindez európai uniós támogatással, a "Műszaki metaadatbázis alapú fenntartható e-learning és tudástár létrehozása" című, TÁMOP - 4.1.2.A/1-11/1 azonosítószámú projekt keretében valósul meg. A március 2-án tartott nagysikerű nyitókonferencián a pályázat szakmai vezetése részletesen bemutatta az e-learning alapú rendszer hátterét és életre hívásának okát.

A nyitókonferencia előadásai (viedók formájában) itt megtekinthetőek.

 

A rendszer szükségessége mind oktatói, mind hallgatói oldalról megkérdőjelezhetetlen. A műszaki, informatikai, gazdasági tudásbázis elméleti és gyakorlati oldalát naprakésszé tenni a klasszikus tanórai keretek és eszközök mellett nehéz feladat. Mindez azonban már elengedhetetlen ahhoz, hogy az ipari kihívásokra gyorsan reagáló, innovatív mérnököket képezzenek. A frissítés, karbantartás hagyományos körülmények között nehezen megoldható, ráadásul a vállalkozásokban zajló valós szakmai munka sem látható a hallgatók számára. A cégekkel való együttműködés révén az ilyen jellegű információk is elérhetővé válnak a jogtiszta, ellenőrzött feltöltésű, wiki rendszerű, rugalmas tudástárban.

A Tudásfelhő így a digitális tananyagok gyors és hatékony kifejlesztését, valamint azok hatékony megosztását támogatja. Középpontjában az egyetemi oktató áll, akinek fő feladata a tananyag korszerűsítése, fejlesztése és az új eredmények bevezetése az oktatásba. A projekt szakmai vezetője, Dr. Szabó Péter elmondása alapján a rendszer feltárná és kereshetővé tenné azt a hatalmas mennyiségű tudást, amelyekkel az egyetemek már évtizedek óta rendelkeznek. A feltöltés feladata az oktatókra hárul, akik számára a gyors prezentációkészítés és a dinamikusan fejlődő tudástár tenné vonzóvá a rendszert.

Az e-learning, mint módszer támogatná az oktatás folyamatának minőségi javulását, hiszen így kiegészítve az elméleti oktatást több lehetőség nyílna gyakorlati központú, személyes és egyénibb tudásátadásra.

A projekt keretében a mérnöki tervező rendszerek (építőipari szoftverek, ipari termék- és formatervezés), a gépészet (mechatronika), az építőipar (megújuló építőanyagok, megújuló energiák), illetve a környezeti ismeretek (Geomatika, Vízgazdálkodás, Erdőfeltárás) vonatkozásában készülnek el a továbbfejlesztett tananyagok. A létrejövő "tudás egységek" alapvetően két nyelven készülnek el, így azok a külföldi képzések során is felhasználhatóvá válnak. A létrehozott modulok a "Tudásfelhőbe" kerülnek, így azok minden oktatási intézmény számára elérhetővé tehetők.

 

sajtóközlemény, Forrás: tudasfelho.hu

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.