FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-04-06

Négyszáz euró a heti fizetés

Magyar szakmunkásokat csábítanak Hollandiába heti nettó négyszáz euróért. Ez átszámítva havonta 469 ezer forintot jelent. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat információiból kiderült, többek között asztalosokat, ácsokat, ...

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Heti négyszáz euróért keresnek magyar szakmunkásokat Hollandiába. A munkáltató fizeti az utazást, és támogatást ad a szálláshoz is. A magyar építőipari szakszövetség szerint ezekkel az ajánlatokkal nem lehet versenyezni. Ráadásul itthon nincs munka, az elmúlt hat évben 70-75 ezer embert bocsátott el az ágazat.

 

Magyar munkáskezekre várnak Európa fejlettebb országaiban Magyar szakmunkásokat csábítanak Hollandiába heti nettó négyszáz euróért. Ez átszámítva havonta 469 ezer forintot jelent. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat információiból kiderült, többek között asztalosokat, ácsokat, esztergályosokat, kőműveseket, burkolókat, festőket, gáz- víz- és villanyszerelőket, valamint hegesztőket és autószerelőket keresnek.

A munkaadó a heti fizetésen túl támogatást ad a kinti szálláshoz, hozzájárul az utazás költségeihez, és egyéb juttatásokat is biztosít. Mindezért heti negyven órát kell dolgozni nappalos műszakban. Elvárás a minimum három év szakmai tapasztalat, az alapfoknál jobb német- vagy angolnyelv-tudás, valamint a B kategóriás jogosítvány. Előnyt jelent, ha valaki viszi a gépjárművét, és van munkavédelmi (VCA) vizsgája.

 

"Ezekkel az ajánlatokkal itthon nem lehet versenyezni, hiszen a heti négyszáz euró havi szinten háromszor több pénzt jelent, mint amit Magyarországon lehet keresni" - mondta lapunknak az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének alelnöke. Koji László hangsúlyozta, a szakma nem érdekelt abban, hogy a munkavállalóink elhagyják az országot. Abban viszont igen, hogy a magyar cégek elnyerjenek külföldi megrendeléseket. Erre van példa, több hazai vállalkozás dolgozik Németországban és Ausztriában. Ez a magyar alkalmazottaknak is jó, hiszen megkapják az ottani fizetést, ráadásul az anyacég védőernyőt is jelent. Így az sem kötelező, hogy idegen nyelveket beszéljenek. Koji László szerint ez az államnak is kedvezőbb, miután a magyar cégek itt adóznak, itt fizetik a járulékokat.

Az alelnök úgy gondolja, jelenleg azért nem érzi a hazai építőipar, hogy egyre több szakember távozik külföldre, mert az ágazat hat éve recesszióban van. Ez idő alatt hetven-hetvenötezer embert bocsátottak el, mert nincs munka. Bár sok példa nincs rá, de az elmúlt időszakban megesett, hogy egy nagy megrendelésnél szükség lett volna háromszáz villanyszerelőre. A feladat megoldhatatlannak bizonyult.

Forrás: MagyarHírlap

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.