FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-04-19

Okostévét épít új bútorába az IKEA

A svéd bútoráruház-lánc bejelentette, hogy okostelevízióval, Blu-ray lejátszóval, és hangrendszerrel egybeépített tévéállványt dob piacra. Az IKEA szerint megoldásával egyszerűen száműzhetők a kütyüket összekötő csúf kábelek a nappaliból, ezeket ugyanis az állvány jótékonyan elrejti a szem elől, ráadásul az egész rendszert egyetlen távirányítóval lehet majd vezérelni.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Az IKEA Uppleva nevű új termékét a vállalat svéd központjának honlapján jelentette be. A bútorgyártó YouTube-csatornáján publikált promóciós videóból kiderül, hogy a cég azért döntött a tévét, médialejátszót, és hangrendszert is tartalmazó all-in-one megoldás piacra dobása mellett, mert csak így tudta hatékonyan megoldani, hogy a bútorból sehol ne lógjanak ki a nem túl esztétikus drótok.

 

Okostévé, Blu-ray és USB is lesz benne

Azt, hogy az all-in-one bútorban melyik gyártó készülékeit fogják beépíteni, még nem tudni, de a bemutatóvideóban közölt technikai specifikációk alapján a szettben felsőkategóriás eszközök kapnak helyet. A televízió 400 hertzes képfrissítést kínáló, ledes háttérvilágítással rendelkező LCD-okostévé, amely beépített wifitámogatással, internetböngészővel és USB-csatlakozókkal is rendelkezik. És igény szerinti színben lehet hozzá a tévé kávájára illeszthető ledest háttérvilágítást is választani.

A szettben egy mp3-akkal is kompatibilis, és iPod-dokkolóval is felszerelt Blu-ray-lejátszó is megtalálható, amely FM-rádiót is tartalmaz. A bútor egy sztereó hangszórót is beépítve tartalmaz, amely az állványtól függetlenül a szobában elhelyezhető, ahhoz színben passzoló vezeték nélküli mélysugárzóval 2.1-es hangrendszerré egészül ki.

 

Búcsú a kábelek és a távirányítók rengetegétől

Az állványt úgy alakították ki, hogy az eszközöket összekötő kábeleket rejtett csatornákban lehet elvezetni. Ezen kívül egy fióknyi hely a vásárló meglévő elektronikai berendezésének - például beltéri egység, játékkonzol - raktározására is rendelkezésre áll. Ennek előlapját a bemutatóban elhangzó információk szerint olyan lyukacsos anyagból alakították ki, amelyen keresztül a távirányító infravörös fénye is képes áthatolni. Az Upplevát egyébként az IKEA úgy alakította ki, hogy a tévé és a médialejátszó egyetlen távirányítóval vezérelhető.

 

Itthon csak később várható

Az Uppleva a cég tájékoztatása szerint három különböző méretű televízióval felszerelve lesz megvásárolható, a legkisebb változathoz 24 colos, vagyis 61 centiméteres képátlójú tévé jár majd, ára pedig 6500 svéd korona, vagyis mintegy 216 ezer forint lesz, a nagyobb változatok árai még nem ismertek, ezek közül egyébként a 46 colos modell lesz a legdrágább. A bútor és a hozzá tartozó tévé több különböző színben is elérhető lesz, és öt év garancia jár majd hozzá.

A műszaki eszközöket is tartalmazó tévéállványt elsőként az IKEA stockholmi áruházában fogja piacra dobni júniusban, ősszel azonban más svéd, illetve francia, olasz, lengyel, spanyol és dán piacokon is kapható lesz a termék. Magyarországon az Uppleva jövő tavasztól lesz megvásárolható, a termék hazai árai azonban még nem ismertek - mondták el az IKEA hazai képviseletén az [origo]-nak.

Forrás: origo

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.