FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-05-25

Az erdő kincsei - egy fotópályázat válogatott képei

A Holcim Hungária Zrt. dolgozói számára Az erdők kincsei címmel fotópályázatot hirdetett. A közel másfél-ezer felvételből első körben tárlatot rendeztek, majd egy impozáns kötetet is megjelentettek. Íme!

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Széles Viktor első díja felvétele

Éppen zajlik hazánkban egy internetes szavazás, ahol az Év prospektusát keresik. Ennek aktuális indulói között figyeltünk fel a Holcim Hungária Zrt (termékei: cement, betion, kavics) gondozásában 2009-ben megjelentetett kiadványra (a jelek szerint az internetes kezdemény kiírásában nem volt feltétel, hogy csak az elmúlt évnyi időszakban megjelent kiadványok indulhassanak - FATÁJ szerk.), amely joggal tart igényt minden FATÁJ olvasó megtisztelő figyelmére.

 

A kiadvány beveztője

 

Egy régi mondás szerint a férfi attól válik igazán férfivá, ha gyermekei vannak, otthont teremtett és legalább egy fát is ültetett életében.

Amíg az első kettőt könnyű megérteni, hiszen minden társadalom gondoskodni kíván saját túléléséről, addig érdekes megfigyelni az ősidők óta létező fák jelentőségét. A fa az erő, a kitartás és a hosszú élet szimbóluma lett jóval az előtt, hogy fontossága az ökoszisztéma számára is tudományos bizonyítást nyert. Még a tudományos bizonyítás nélkül is megértették őseink, hogy a fák és az erdők gondoskodnak táplálékról, védelemről, menedékről, ugyanakkor a fa alapanyagként is számtalan célra hasznosítható. A túlzott kitermelés és erdőirtás a természet katasztrófájához vezetett az ősi Európában, jóval azt megelőzve, hogy a kultúránk tudomást szerzett volna a dél-amerikai esőerdők létezéséről.

A fa Európa-szerte számos összefüggésben jelenik meg a folklórban és a hagyományokban. Mára olyannyira ismertté vált az erdők és a fák jelentős hatása az atmoszférára, valamint a biológiai sokféleségre, hogy a gyerekek már az iskolában is tanulnak róla. Nemcsak, hogy kiemelt helye van tehát kultúránkban a fának, de fotózás szempontjából is nagyon jó témaként szolgál.

Bőven volt tehát okunk arra, hogy ezt válasszuk a munkatársaink számára kiírt 2009-es fotópályázat témájaként. A tény, hogy a Holcim 33 hektár fa ültetését tervezi az új cementgyár építési projektje keretében, csak megerősíti a témaválasztás aktualitását. Annak érdekében, hogy az új gyár termelésének megkezdésére már kifejlett fák vegyék körül a területet, a fásítási projekt jóval azt megelőzően kezdődik. Az elmúlt évek után ismét láthatja a Holcim munkatársai által beküldött lenyű göző képeket, munkájuk eredményét.

Szeretném megragadni a lehetőséget és megköszönni a munkatársak közreműködését, valamint a szervező csapat erőfeszítését, amely hozzájárult a könyv megvalósításához. Remélem, tetszeni fognak Önnek a kollégáink által készített fotók. Ha pedig e könyv arra is ösztönözné, hogy kimenjen és felfedezze magának az erdő kincseit, esetleg fát is ültessen, azt még nagyobb sikernek értékelném.

Kellemes időtöltést kívánok az erdő kincseinek felfedezése során, akár a könyvünkben, akár kint a természetben!

Richard Skene, elnök-igazgató


Gerecsei Zoltán első díjas felvétele

FATÁJ kiegészítés:

 

Szeretnénk felhívni a FATÁJ olvasók figyelmét arra, hogy az Év prospektusa versenyben az indulók között van az Effix-Marketing Kft (amely a cikk írásakor meglehetősen biztató pozícióban van) és a Velux Magyarország Kft 1-1 prospektusa is.

Effix Marketing

A házépítést fontolgatók számára hasznos lehet még a Schiedel Absolut kéményrendszert bemutató prospektus is (mely a fokozott hőszigetelésű és passzívházak számára ajánlott megoldás).

 

Kapcsolódó FAJÁJ írások:

Az erdő kincsei fotópályázat (2009-11-23)

Környezetvédelmi nap erdészekkel, cserkészekkel (2011-05-10)

 

Tóth János - FATÁJ, Forrás: AzÉvProspektusa

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.