FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-05-25

16.KWF Tagung - magyar kiállító a CGP Instruments Kft.

Hamarosan nyitja kapuit a 16. KWF Tagung a németországi Bopfingenben, Baden-Würtemberg tartományban. A négyévente rendezett szakmai bemutatón a magyar erdészeti innovációt képviselve a CGP Instruments Kft. ismét kiállít.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A CGP Instruments Kft. (standszám: Ausstellerzelte 2 AZ2-482) a magyar erdészeti innovációt képviseli a digitális RÖNKKÖBÖZŐKÖNYV mobiltelefonos változatával.

 

Legújabb WEB-es szolgáltatásunkat, a telefonos köbözőket rendszerbe foglaló havidíjas alkalmazást is itt mutatjuk be először. Amit a fakitermelők, faanyagszállítással foglalkozó vállalkozók, fakereskedők ill, kerületvezető erdészek számára fejlesztettük.

A rendszer lényege, hogy összefogja a logisztikai lánc szereplőket és segíti a faanyag nyomon követését, nyilvántartását számukra. Használatával kényelmesebben, számszaki hibamentesen tudják elvégezni a "papírmunkát" (fontos megjegyezni, hogy ez nem egy bizonylatokat kiváltó rendszer, hanem egy már meglévő papíralapú bizonylati rendszert segítő alkalmazás), és már nem kell az EXCEL táblákban pötyögni egésznap. A rendszer a számítási feladatok terepen történő elvégzésére és a konszignáció készítés problémájára  koncentrál, ez adja a terepi adminisztratív munka jelentős részét. A havi, vagy akár a felek közötti elszámolást könnyíti meg számukra.

A papíralapú bizonylatok előállításához szükséges a faanyag összesített köbtartalmát (rönk máglya, rakomány) kiszámolni. Az esetben, ha ehhez nem a számológépet használjuk, amiből elvesznek a kiszámolt adatok hanem a mobiltelefont, akkor tovább-feldolgozható, összesíthető a sok adat és nem kell vele hó végén illetve az egymás közötti elszámolás során bajlódni. A web-es rendszer képernyőjéről könnyen kitölthetők a hagyományos papíralapú összesítők és a raktárkönyv, vagy látszik a felek faanyagforgalma. Teljesen független, hogy az erdésztől vagy a fakitermelőtől, kereskedőtől indul el a folyamat, bárki bármikor bekapcsolódhat és láthatja az adatokat, ha erre a másik a már rendszert használó fél, meghívja.

 

Második termékkörként  a digitális faátlalóra írt új tovább fejlesztett alkalmazásokat mutatjuk be.

Romániai felhasználók számára készült új alkalmazást, ami PC nélkül képes önmagában elvégezni a becslés vagy rönkök számbavétele során a mérési és számítási feladatokat és a helyszínen nyomtatja a kiszámított jegyzőkönyveket - az adat papír alapú formában megy tovább. Mivel az átlaló memória-kapacitása 2GB, így emberöltőkön át használhatjuk bármilyen PC-s felhasználói ismeret nélkül is, hiszen önmagában működik, nincs szükség a digitális adatok PC-re történő archiválására (bár bluetooth kapcsolaton keresztül ez lehetséges)!

 

Elkészült egy olyan programváltozat is a lengyelországi felhasználók számára a digitális átlalóhoz, amely fogadja az adatokat egy bluetooth lézer távmérőtől és így a famagasság mérést hozzá lehet rendelni a mért mellmagassági átmérőhöz. (video link itt)


Pillanatkép a 2008-as KWF Tagung-ról

Forrás: CGP Instruments Kft.

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.