FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-06-06

Befejezte versenyképesség javító projektjét a DERULA Kft.

A Derula Gyártó és Kereskedelmi Kft. 301.782.109 Ft vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a GOP-on belül kiírt "Komplex vállalati technológia fejlesztés" című GOP-2009-2.1.1/C pályázaton, melyet 2012. június 6-án zárt le.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

Összesen 30 millió Eurót megközelítő fejlesztést tervezett a DERULA Kft, amiről Enrico Bonzano számolt be még 2011. augusztusában. (hvg.hu) A cél a gyártókapacitás megkétszerezése és a saját művelésű 1500 hektár erdőterület megduplázása volt. A gyártásban +88, az ültetvények kezelésében +200-300 munkahely létrehozásával számoltak. A leendő 3000 ha edő még mindig csak alapanyagigényük harmadát biztosítaná, de ezzel a piaci beszerzési ingadozásokat már jól ki tudnák egyenlíteni.

 

Céljaikhoz a GOP-2.1.1-09/C-2009-0031 azonosítójú pályázat keretében 310.782.109 Forint támogatást nyertek el. Ennek segítségével elsősorban a félkész termékek (vizes és száraz nyárfurnérlap) minőség- és mennyiségbeli növekedését kívánták elérni. (derula.hu)

 

A projekt 2012. júniusára fejeződött be, aminek a záró sajtótájékoztatója június 5-én volt. (ujszechenyiterv.gov.hu, nfu.hu)

 


Versenyképesség javítását, piacbővítést célzó beruházás a Derula Kft-nél, Szolnokon GOP-2.1.1-09/C-2009-0031

 

A Derula Gyártó és Kereskedelmi Kft. 301.782.109 Ft vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési Operatív Programon belül kiírt "Komplex vállalati technológia fejlesztés" című GOP-2009-2.1.1/C pályázaton. A több mint 1 milliárd forintot meghaladó összköltségvetésű beruházás eredményeként versenyképesebb gyártási kompetenciára tett szert a vállalkozás.

A Derula Kft 1994. február 1-én kezdte meg működését Szolnokon, az északi iparvidéken. Megalapítása óta a vállalkozás a magyarországi adottságokat időben és jól felismerve folyamatosan fejlődött. A kezdetben nyárfurnérlap gyártására és értékesítésére szakosodott cég - köszönhetően a többlépcsőben végrehajtott beruházásoknak, amelyek közül a legjelentősebb a '90-es évek végén kezdődött és az új évezredben fejeződött be, és amelynek eredményeként 2000. őszén megkezdődött a rétegelt lemez gyártás - ma már a rétegelt lemez széles skálájával van jelen a piacon.

A 2008. év második felében kirobbant, kezdetben pénzügyi majd gazdasági és strukturális recesszió jellemezte időszakban a Derula Kft. kereste és új alapokra helyezte jövőjére vonatkozó elképzeléseit, amelyeket alátámasztottak a piaci előrejelzések és piackutatások is. Ezen új elvárások alapján a vállalkozás a rendelkezésére álló erőforrásait és a jelen pályázat által elnyert támogatást is a félkész termékek minőségének javítását, mennyiségének növelését, gyártásának korszerűsítését szolgáló termelő berendezések fejlesztésére összpontosította.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által támogatott fejlesztéseket követően üzembe helyezésre került termelő berendezések és megvalósított infrastruktúrális beruházások mindegyike a piaci igényeknek való megfelelés célját szolgálják (rönktér térbetonozás, gépbeszerzések: kérgezőgépek, gőzfejlesztő, szűrőberendezés porsilóhoz, levegő és gőztovábbító rendszer, anyagtovábbító görgősor, modern hántolósor, minőség optimalizáló berendezés, ragasztókeverőgép, késztermék összeállító asztalok, rakodógépek, összeállító gépsor).

A Derula Kft. egyike azon kevés vállalkozásnak, amely az utóbbi években kezdődött és máig is tartó gazdasági válság ellenére töretlen lelkesedéssel és optimizmussal fejleszti vállalkozását, széles rétegnek biztosítva ezzel megélhetést a térségben és közvetetten az ország egész területén.

A projekt összköltsége: 1.035.940.364 Ft

Elnyert támogatás összege (mértéke): 310.782.109 Ft (30%)

A projekt megvalósulásának helye: 5000 Szolnok, Újszászi út 11.

A kivitelezés ideje: 2010.06.07 - 2012.06.06

 

Derula Gyártó és Kereskedelmi Kft.

Cím: 5000 Szolnok, Újszászi út 11.

E-mail: derula@externet.hu

Honlap: www.derula.hu

www.ujszechenyiterv.gov.hu

DERULA sajtóanyag

A projekt bemutatás eseménye:

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.