FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-06-18

Tavaly is sikeres volt a Velux hazánkban

Az építőipar immár négy éve tartó, folyamatosan mélyülő válsága ellenére az építőanyag-gyártó iparág egyik legnevesebb szereplőjeként a VELUX Magyarország Kft. 2011-ben minimális termeléscsökkenés mellett megismételte előző évi eredményét.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A vállalat így sikeresen szinten tartotta alkalmazottainak számát, valamint pozíciója továbbra is megingathatatlan a tetőtéri ablakok piacán. A VELUX Magyarország Kft. nettó árbevétele 2011-ben meghaladta a 31,5 milliárd forintot, termelékenységnövelő beruházásai közelítettek az 1,3 milliárd forinthoz, 2012-ben pedig újabb beruházásokra további 5 milliárd forintot fordít a vállalat.

 

A szakértők nem várnak gyors kilábalást az építőipart sújtó válságból, amit alátámaszt a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss, június eleji jelentése is. Eszerint az építőipar teljesítményének visszaesése 2011. után tovább folytatódott 2012. első negyedévében - 10,9%, továbbá a szektor -0,2 százalékponttal járult hozzá a GDP változásához. Mindezen túl az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) álláspontja szerint sem kezdődik meg a gödörből való kilábalás 2012-ben.

 

A VELUX Magyarország Kft. a világgazdaság negatív irányú fejlődése ellenére optimistán tekint a jövőbe. A vállalat 2011-es nettó árbevétele csekély mértékben, mindössze 2 %-kal maradt el a 2010-ben elkönyvelt, 32 milliárd forintos eredményektől: ez a 2011-es évben is meghaladta a 31,5 milliárd forintot.

 

Nettó árbevétel (ezer HUF)

2010: 32 225 517   

2011: 31 529 363   

Beruházások (ezer HUF)

2010: 1 461 120   

2011: 1 279 078   

 

Az építőipar további hanyatlása ellenére elkönyvelt eredmény elsősorban a VELUX Cégcsoport nyugat európai piacainak, így például Németországnak köszönhető. A többmint 100 ezer négyzetméteres fertődi és fertőszentmiklósi gyártóbázis termékeinek értékesítése nagy hányadban ugyanis exportra történik. Figyelembe véve az európai pénzügyi válság csökkenő fogyasztást eredményező hatásait, az építőipar területén a vállalat eredménye kiemelkedő teljesítménynek számít.

 

Munkavállalók számának szintentartása, a munkafeltételek további javítása

A munkaerőpiacon is tapasztalható komoly kihívások ellenére az új termékek gyártásának köszönhetően a vállalat 2011-ben szinten tartotta alkalmazottainak számát: a kisalföldi régió egyik legnagyobb munkaadójaként továbbra is több mint 1000 főt foglalkoztat a VELUX Magyarország Kft. Új technológiák alkalmazásával, valamint széleskörű, életminőségjavító programokkal a vállalat tovább javítja munkavállalóinak munkafeltételeit is. Idén "Egészségedre! 2012-2014" elnevezéssel 12 millió forint költségvetésű, három éves egészségmegőrző programot indított munkatársai számára, amelynek célja a munkatársak testi és lelki egészségének megőrzése, javítása, az egészségtudatos szemléletformálás, valamint mintaértékű munkakörnyezet biztosítása.

 

Jó ügyek támogatása

2007 és 2011 között a VELUX Alapítványok több mint 1,5 milliárd forinttal járultak hozzá átfogó, non-profit célkitűzések támogatásához. 2012 elején a Közép-európai Egyetem (CEU) 9 hónapos, közép-kelet-európai roma fiatalok számára létrehozott ösztöndíjprogramja ("The Roma Access Programme, 2012-2015") nyert anyagi támogatást a VELUX Alapítványoktól.

 

Kapcsolódó FATÁJ cikk:

Hároméves egészségmegőrző program több mint ezer dolgozónak (2012-04-10)

VELUX Nemzetközi pályázat Építészhallgatóknak (2012-01-12)

Forrás: Ujlakas.info

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.