FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-06-25

Biomassza erőmű épül Baján

Száznegyven milliós beruházás keretében biomassza erőmű épül a Bajai Szent Rókus Kórházban. Csütörtökön (június 21-én) megkezdődtek a munkálatok. Dr. Tóth Gábor főigazgató főorvos értékelése szerint ez is egy mérföldkő az intézmény életében.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


- Mindig is törekedtünk a környezettudatos fejlesztésekre, például újrahasznosítható papírt használunk. Most korszerű bioerőmű épül, mely hőenergia és károsanyag kibocsátás szempontjából is jól hasznosítható. Fontos, hogy az Új Széchenyi-terv révén megvalósuló beruházást az önkormányzat erkölcsileg támogatta - fogalmazott a főigazgató.

Fercsák Róbert alpolgármester azt emelte ki, hogy a kórház energia ellátásának koncepcióját még akkor dolgozták ki, mikor városi intézmény volt. A közbeszerzésen nyertes Ener-G Zrt. felújította a kazánházat, majd további fejlesztéseket végzett, például hűtőberendezés került a szülészetre.

- Az energiaszektorban folyamatosan napirenden van az alternatív energia használata, a környezetvédelem. A biomassza erőmű a fűtési idényre már üzemelni fog. A városnak fontos, hogy a kórházi fejlesztések révén a betegek megfelelő körülmények között gyógyulhassanak. Nem mellékesen, a beruházás a biztonságot is szolgálja, csökken az intézmény függősége - mondta az alpolgármester. Hozzátette: örömteli, hogy ilyen jó az együttműködés az önkormányzat, a kórház és a partnercég között.

 

Az ENER-G Energia Technológia Zrt. igazgatója, Mátraligeti Balázs kifejtette, a gőzt már 2009-ben megszüntették a földgázüzemű kazánház beüzemelésével. A konyha is átállt a gázra, ami költségkímélő megoldás. - További spórolást jelent a fahulladékos tüzelés, melyhez az alapanyagot a gemenci erdő biztosítja. A beruházást 50 százalékban, 71 millió forinttal pályázat segíti, míg az összeg másik felé a zrt. önerőből állja. Október 15-én beüzemel a biomassza erőmű - hangsúlyozta a cégvezető.

Kérdésre válaszolva Csernovicsné Simon Erzsébet gazdasági igazgató elmondta: a kórház éves fűtési számlája 180 millió forint körül alakult eddig. A fejlesztés révén 5-10 százalékos megtakarításban bíznak.

Forrás: Bajai Kórház

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.