FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-06-28

Beszámoló a KWF tagung 2012-ről kiállítói szemszögből

A KWF Tagung a legnagyobb erdészeti bemutató világszerte. Ez a legfontosabb nemzetközi erdészeti esemény 2012-ben, melyen magyar kiállítóként szerepelt a CGPI Kft.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

 

A KWF Tagung a legnagyobb erdészeti bemutató világszerte. Ez a legfontosabb nemzetközi erdészeti esemény 2012-ben, melyen magyar kiállítóként szerepelt a CGPI Kft, a FAGOSZ tagja.

 

 

Szeretnénk köszönetet mondani a 16. KWF Tagung-on járt látogatóknak, a vásár kapujában első helyen felhúzott magyar zászló ezúttal nekünk lobogott.

 

 

Hét országból keresték fel standunkat: kutatók a Freiburgi egyetemről, szakújságíró Franciaországból, viszonteladói megkereséssel voltak nálunk Brazíliából, Litvániából, Ukrajnából és Romániából, illetve sok német, szlovén rönkátvevő vagy erdőleltárral foglalkozó vállalkozás érdeklődött standunkon.

 

 

Standunkon járt még a Latschbacher cég volt kereskedelmi igazgatója Helmut Feuerhuber, aki az idei évtől már a Handheldeurope-ot képviseli (http://www.handheldeurope.com). A Handheld kéziszámítógépeket használja 2009 óta a Latschbacher is, mióta kivezette a saját gyártású erdészeti számítógép család utolsó tagját a Timbatech Pocket Pc-t a piacról.

 

 

Helmut Feurehubertől megtudtuk a kéziszámítógépek piacán a Nautiz X3-as PDA-tól még kisebb, mobiltelefonnal megegyező méretű kéziszámítógép lesz forgalomban ez év végétől! Hiszen fontos az egykezes használat és a kis méret, ez merőben eltér az eddigi trendektől a fejlődés terén! Az eddig nagykijelzős már 7-10 colos tabletek a bonyolult sokfunkciós menürendszereket támogatták. A terepi használat során viszont felmerült a kicsi, már-már vakon használható nyomógombos adatrögzítő szükségessége! Ez a tendencia egybe vág a CGPi Kft. eddigi fejlesztetési stratégiájával a mobiltelefonos alakmázások terén, az új kisméretű kéziszámítógép operációs rendszere androidos lesz, így kifejlesztésre kerül egy androidos változata a köböző programoknak. A nyomógombok szükségesek a terepi használathoz, ez lesz az első terepi androidos készülék melyen lesznek teljes értékű numerikus nyomógombok!

A feladat nem kicsi, hiszen a kibővül termék kínálat a mobiltelefonos köbözőkből már 6 db önálló alkalmazásból és egy ezeket összefogó WEB-es online programból áll:

 

Elkészül a digitális faátlalóra is három új programverzió, amit szintén a KWF-en mutattunk be először a szakmai nagyközönségnek. A Caliper for Log/Forest/Laser verziók alkalmasak PC nélkül elvégezni a rönkátvétel vagy erdőletár során felmerülő mérési és számítási feladatokat, majd elkészíteni azonnal a terepen a papíralapú bizonylatokat és jegyökönyveket.

 

 

A vásár utolsó napján felkereste kiállító Sandunkat a KWF munkatársa Dr. Hans-Ulrich Dietz szakterülete a logisztikai és adatkezelés a KWF minősítés folyamatáról adott tájékoztatót és meginvitált minket a KWF központjába, de erről majd következő alkalommal írunk részletes beszámolót.

 

Készültek összefoglaló videók a KWF-ről, íme néhány: az első nap, majd a második nap, illetve légi videó HD minőségben.

Volt külön fizetős program is, a vásárról induló buszok szállították ki a közönséget a közeli erdőbe: KWF-Tagung 2012 - Fachexkursion.

CGPI Tóth Béla Ákos

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.