FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-06-29

LEITZ - Az első kiállítók egyike

A Leitz az első kiállítói közé tartozik a nürnbergi Holz-Handwerk - fensterbau/frontale kettős tematikájú kiállításnak. Ehhez mérten az idén is mindkét témakörben megmutatták legújabb fejlesztéseiket.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Marathon bevonattal a keményfém szerszámok élettartama növelhető. A bevonat csökkenti a gyantalerakódást és növeli az éltartósságot

A hatékonyság és a minőség mindig is a két fő szempontot jelentette a Leitz mérnökeinek. Új eljárások, szerszámok kifejlesztésénél több mint 135 éves tapasztalataikat hasznosítják. Folyamatos kutatásaik eredménye megmutatkozik szerszámaikban: csökkentett energiafelhasználás, nagyobb termelékenység és magas minőségű megmunkálás.

Tömörfa-feldolgozásban elért egyik legnagyobb eredményük a Marathon bevonatos szerszámok családja. A szabadalmaztatott bevonatolási eljárás során a szerszámélre felvitt néhány mikron vastagságú bevonat nemcsak az élkeménység fokozásával nyújtja az élettartamot, hanem az élkopás geometriáját is kedvezően befolyásolja. A forgácsolás során a bevonatnál lágyabb szerszámrész gyorsabban kopik, mint a bevonat, így az "önélező" mechanizmus jelentősen javítja a szerszámok éltartását.

A korszerű ablakgyártási technológia kifejlesztésében a Leitz élen jár. Ehhez a biztos hátteret a ProFix és ProfilCut szerszámcsaládjai nyújtották. A szerszámtest kialakítása, a kések élkörtartása egyaránt hatással van a pontos profilozásra.


Dupla ollóscsap marása a ProfilCut-RipTech maróval egy nyílászáró-alkatrészen

A könnyített szerszámok használhatók asztali maróra és akár CNC-gépek felszerszámozására is. Az profilozószerszámaiknál használják barázdaprofilos technológiájukat, mely kiszakadásmentes, magas minőségű felületet eredményez. Az átgondolt ablakprofil-geometria számos országban sikert aratott. A magas termelési rugalmasságnak, az időtálló technikai jellemzőknek (hőtechnika, zajvédelem, biztonság) köszönhetően nemzetközi viszonylatban is megfeleltek a támasztott követelményeknek. Az ablakrendszerek bevezetésre kerültek: Leitz Climatrend (Németország), ESThermo (Spanyolország), VisioneClime (Olaszország) és Ideal Standara (Franciaország) néven.


A VariPlan Plus szerszámok a kemény- és puhafát egyaránt kiváló felületi minőségben munkálják meg, így a felületkezelés előtt a köztes csiszolás elhagyható

A Leitz fő projektjein túl számos területen hajtott végre előremutató fejlesztéseket. Ezek közül néhány:

- Nagy előtolási sebességű gyémánt ujjmarói a Diamaster PRO3 és a Diamaster PLUS3. Fő jellemzőjük a kis szerszámátmérő és a valódi háromélű megmunkálás a munkamagasság teljes hosszában. A termelékenységet jelentősen növelik, hiszen ezek az első olyan felsőmarószerszámok, amelyek már 20 mm alatti átmérőben is akár 50%-kal nagyobb előtolással alkalmazhatók, mint kategóriájuk hagyományos szerszámai. A nevükben szereplő harmadik hatvány nemcsak a háromélű megmunkálást, hanem a megmunkálási minőség nagyságrendjét is jelzi.

- Az új VariPlan Plus gyalukések is a RipTech technológiáját alkalmazzák a tömörfa keresztmetszeti megmunkálásakor. A kétfázisú megmunkálási folyamat kiküszöböli a szálkiszakadás problémáját. Az első lépésben a barázdaprofilos kések hatékonyan végzik el a keresztmetszet kialakítását, majd a második lépésben a simítókések csak a barázdákat távolítják el. Így a megmunkálást követően magas minőségű felületet kapunk, ami alkalmas közvetlen felületkezelésre.

- A zajcsökkentés terén többféle szerszámcsaládot is kifejlesztettek. Egyik közülük a WhisperCut gyémánt élmarók, melyek könnyített szerszámtestje és egyedi szögben álló lapkái sima, kipattogzásmentes felületet és alacsony zajszintet biztosítanak a lapalkatrészek élmarásakor. A másik zajcsökkentett szerszámuk az OptiCut körfűrészlapok. A zajcsökkenést változó fogosztással, lézeres bemetszésű feszültségmentesítő bemetszéssel és fóliabevonattal érik el.

- Költségcsökkentő fejlesztésük továbbá az a két körfűrészcsalád, mely a formatizáló körfűrészgépek és sorozatvágó fűrészek számára készült kifejlesztésre. A RazorCut sorozat megvastagított lapkái többszöri élezést, a lézergravírozott rezgéscsillapítás az egyenlőtlen fogosztás és a magas minőségű forgácsolóélek hosszabb élettartamot biztosítanak a fűrészlap számára. A sorozatvágón használható vékony fűrészlapokkal jelentősen növelhető a kihozatal, hiszen már 1,2 mm vágásréssel dolgozó körfűrészlapokat is kínálnak. Mindez a kihozatalon túl kedvező hatással van a gép energiafelhasználására is.

 

Leitz Hungária Szerszám Kft.

2030 Érd, Kis-Duna u. 6.

Tel.: 23/521-900

 

 

Forrás: faipar.hu

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.