FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:



2012-09-10

Negyedik alkalommal rendezték meg az InnoLignum szakvásárt Sopronban

2012. szeptember 6. és 8. között színvonalas szakmai és családi programokkal, ingyenes szakmai tréningekkel, termékbemutatókkal és ingyenesen igénybevehető szakmai tanácsadással fogadta látogatóit az innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Fotó: Nagy László, OEE

Idén immár negyedik alkalommal nyitotta meg kapuit a szakemberek, diákok, családosok, vagy éppen a városba látogató turisták előtt az évről-évre jelentős sikernek örvendő szakmai expo.

A rendezvény három napon át mintegy 80 hazai és külföldi kiállítóval 7000 négyzetméteren várta a látogatókat. Az erdészeti és faipari vállalkozások, illetve szervezetek tudományos, innovációs eredményeinek bemutatása mellett kiváló fórumot nyújtott az erre az időszakra szervezett szakmai konferenciák számára, a selmeci hagyományok és baráti kapcsolatok ápolására, összekapcsolva azt a város kulturális és idegenforgalmi programjának fejlesztésével.


Fotó: Nagy László, OEE

Az esemény rangját jelzi, hogy a hivatalos megnyitón Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője, dr. Fodor Tamás, a város polgármestere és dr. Faragó Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora is köszöntőben méltatta a szakmai rendezvény sikereit.

Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője köszönetet mondott Sopron városának és a Sopron Holdingnak, hogy sikeresen tette hagyománnyá a szakkiállítást és szakvásárt, amit a negyedik alkalom is bizonyít. Sopron felismerte az egyetemmel való együttműködés jelentőségét, a sikeres kiállítás szorosan Sopronhoz tartozik, itt a helye Sopronban - hangsúlyozta az országgyűlési képviselő. Azt is kiemelte, hogy a válságos időszak közepette még inkább fontos a vásár és szakkiállítás sikere, miért köszönet jár a vállalkozóknak, akik fontosnak tartják, hogy jelen legyenek.

Firtl Mátyás képviselő elmondta: ma a sárvári 3 napos frakcióülésről tartotta fontosnak eljönni a megnyitóra éppen azért, hogy köszönetet mondjon mindazoknak, akik a vásár és szakkiállítás létrejöttéért dolgoztak, a vállalkozóknak, akik kiállítanak. A vállalkozók biztosítják ma Magyarországon nagyrészt a családok megélhetését, ezért az, hogy ők fejlesztenek, megmutatkoznak mégiscsak az építkezésnek egy alapját jelenti. Firtl Mátyás azt is kiemelte, hogy a városnak, az egyetemnek érezhető a szakmára gyakorolt vonzásereje, mert a faipari és erdészeti szakma láthatóan kötődik Sopronhoz, hiszen sokan vannak, akik éppen az Alma Mater-hez hozzák vissza azt a tudást, amit vállalkozóként továbbfejlesztettek. A rendezvénysorozat azt is bizonyítja, hogy a soproni egyetemen szerzett tudással el lehet jutni a szakma magas szintjeire, lehet fejlődni.. Rangot ad a városnak és az egyetemnek is a szakmai seregszemle, mint ahogyan az is, hogy regionális szerepet is betölt a vásár, továbbá, hogy külföldiek is jelen vannak. Az erdőgazdálkodás, a faipari tevékenységek, a környezetvédelem, az innováció,a kretivítás mind minőségében jelenik meg, ami Sopront az erdészet és a faipar központjává teszi. Firtl Mátyás azt is hangsúlyosta, hogy mindazt, amit a szakmájuk érdekében tesznek a vállalkozók egyben a fejlődés érdekében is teszik.


Fotók: Nagy László, OEE

Ez a vásár azért Soproné, mert itt van jelen az a szakmai bázis, a város és az egyetem részéről az az elkötelezettség, amely a rendezvény sikeréhez kell - mutatott rá megnyitó beszédében Dr. Fodor Tamás polgármester is. - Az évente megrendezett vásáron a faipari és az erdészeti szakma képviselői mindig a legújabb, legkorszerűbb technológiákkal ismerkedhetnek meg, amelyek az iparban megjelennek. A város azért is tartja fontosnak a megrendezését, mert mindenki számára kiváló lehetőséget kínál az ismeretek bővítésére. A város polgármestere köszöntőjében hozzátette: A rendezvény a hallgatók számára lehetőséget ad, hogy betekintsenek a legfejlettebb technológiákba, az oktatóknak elméleti és gyakorlati szakmai továbbképzést is jelent olyan időkben, amikor a technikai fejlődés óriási léptékű. Az itt felvonultatott tudás, technológia ismerete elengedhetetlen a verseny által megkövetelt kihívásnak való megfelelésben.

Dr. Faragó Sándor rektor szerint az, hogy ez a kiállítás a kezdetektől gondolatában is megvalósulhatott annak köszönhető, hogy Sopront az egyetem az erdészet fellegvárává tette, mint ahogyan az erdészeti és faipari szakma fejlődését is az egyetem egykori oktatói, hallgatói, diákjai biztosították az évtizedek alatt, és ez ma is így van. A rektor azt is hangsúlyozta, hogy a vásár sikere bizonyítéka az egyetem sikeres működésének is.

Pontosan 50 évvel ezelőtt alapították az Erdészeti és Faipari Egyetemet, ami lehetővé tette, hogy hivatalosan is megalakuljon a Faipari Mérnöki Kar. A napokban ünnepeljük a faipari mérnökképzésnél egyébként fiatalabb, önálló Faipari Mérnöki Kar megalapításának 50. évfordulóját. 1962-ben, amikor átadták az első faipari mérnöki okleveleket, Sopron az erdészet fellegvára mellett a faipar fellegvárává vált. Az a fejlődés, amit a kar azóta befutott, látványos és impozáns, köszönhetően a kar oktatóinak és végzett hallgatóinak. A szakvásár létrejötte is e siker bizonyítéka - hangsúlyozta megnyitó beszédében Dr. Faragó Sándor professzor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora, aki megköszönte munkatársainak a szervezésben való részvételt, a városnak az együttműködést. Az egyetem rektora a jubileum kapcsán a vásári közönség figyelmébe ajánlotta a kar szakmai tudományos rendezvényeit, csakúgy, mint a 21 labort magába foglaló laborkomplexum és az egyetemi látogatóközpont szepteber 8-i avatóünnepségét. Az új létesítmények, amelyek az egyetem életében az egyik legnagyobb beruházást jelentették, mint mondotta, nemcsak az egyetem, de a város büszkeségei is lesznek.

 

 

 

A vásár megnyitóján a rendezők a vásári bizottság javaslata alapján idén is vásárdíjakat, innovációs különdíjakat adtak át. 2012-ben a Megyei Közgyűlés innovációs különdíját az NYME ERFARET Nonprofit Kft. nevében Dr. Varga Dénes ügyvezető vehette át.

 

4. InnoLingum Sopron - képgaléria

Forrás: NMYEPRESS

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.