FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:



2012-09-20

Balaton-felvidéki Nemzeti Park látogatóközpont készül

Látogatóközpontot hoz létre a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság Tapolcán, a tavasbarlanghoz kapcsolódó beruházás összértéke több mint 300 millió forint - mondta Puskás Zoltán igazgató, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park megalakulásának 15. évfordulója alkalmából szervezett konferencián Csopakon.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

Elmondta, hogy a turisztikai pályázatot még szeptemberben benyújtják, a modern, interaktív fogadóépület megépítése 2013-ban kezdődne el. A 700 négyzetméteres látogatóközpont a földtani ismeretek népszerűsítése mellett lehetővé tenné a több mint három kilométer hosszú tapolcai barlangba látogató turisták kulturált fogadását is. Közlése szerint a nemzeti park már felvásárolta a fejlesztéshez szükséges szomszédos ingatlanokat, a fogadóépület megépítését követően a jelenlegi, évi több mint 110 ezer látogató számának növekedésére számítanak.

 

Puskás Zoltán a tanácskozást megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy évente 300 ezren látogatnak el a Balaton északi partján elterülő különleges és védett tájakra, az igazgatóság látogatóhelyeire és tanösvényeire. Az elmúlt öt évben összesen csaknem 2 milliárd forint értékű beruházást valósítottak meg az 57 ezer hektáros nemzeti parkban, ezek közül a Pannon Csillagda és a tihanyi Levendula Ház Látogatóközpont megépítését emelte ki. Hozzátette: jelenleg több mint kilenc, az élőhelyek helyreállítását és védelmét célzó projektjük van folyamatban, amelyek értéke eléri a 3 milliárd forintot.

 

Rácz András, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkára emlékeztetett arra, hogy itt alakult Magyarország első tájvédelmi körzete, a Tihanyi-félsziget, hatvan évvel ezelőtt. A nemzeti park nemzetközi szinten is elismert: a Tihanyi-félsziget forráskúpjait 2003-ban Európai Diplomával tüntették ki, a Kis-Balaton madárvilága a Ramsari Egyezmény oltalma alatt áll. Kiemelt színvonalúnak nevezte a nemzeti park ökoturisztikai tevékenységét.

 

Az 1997-ben megalakult Balaton-felvidéki Nemzeti Park a Balaton északi partján, nagyjából 1-15 kilométeres szélességű sávban húzódik, Tihanytól a Kis-Balatonig. A Veszprém, Zala és Somogy megyét érintő nemzeti park erdeiben, rétjein és lápjain páratlanul változatos növény- és állatvilág él.

 

Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.