FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:2012-10-19

Nem mindennapi termékteszt

A Balti-tenger partján egy nagy, félig a homokba fúródott tárgyon akadt meg egy sétáló férfi szeme. Közelebbről szemügyre véve derült ki, hogy egy a kilencvenes évek elején, Dániában készült VELUX tetőtéri ablakot sodort a lengyel partra a víz.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Sokat hallani a VELUX tetőtéri ablakok megjelenésbeli és technológiai előnyeiről, és persze a tartósságukról. Világos, hogy a gyártó termékei a "normál"", mindennapi igénybevételt hosszú éveken, akár évtizedeken át bírja, ráadásul ugyanolyan magas minőségben. Azon viszont talán többen meglepődtek, hogy az ablakok nem csak hogy kibírják még a különösen extrém körülményeket is, de mindezt kiváló állapotban élik túl.

A Balti-tenger partján egy nagy, félig a homokba fúródott tárgyon akadt meg egy sétáló férfi szeme. Közelebbről szemügyre véve derült ki, hogy egy a kilencvenes évek elején, Dániában készült VELUX tetőtéri ablakot sodort a lengyel partra a víz. Az ablak nyilvánvalóan hosszadalmas és komoly megpróbáltatásokon ment keresztül, ennek ellenére mégis kiválóan vizsgázott ezen a nem szabványos "termékteszten".

A tetőtéri ablakon fellelt adattábla szerint a lengyel férfi egy GGL típusú VELUX tetőtéri ablakot talált, amely a dán Ostbirk Bygningsindustri ablakgyárban készült 1994 áprilisában. A termék hónapokig sodródhatott a sós vízben, körülbelül 300 kilométert megtéve. A sós víz és a viharok jelentette viszontagságok ellenére a faanyag teljesen ép maradt, az üvegtábla nélküli fa ablakkeretről csupán a fehér festék ázott le - a vasalatok viszont tökéletesen működtek.

"Meglepődve fogadtuk a partra vetett ablak hírét. Az természetesen nem ért minket váratlanul, hogy a minőség megmaradt a hosszú tengeri teszt után is, hiszen szigorú előírások mentén, a legjobb anyagokat felhasználva gyártjuk minden termékünket. Persze minimális a valószínűsége, hogy a jelenleg használatban lévő tetőtéri ablakaink ilyen igénybevételnek legyenek kitéve, azonban ellen kell állniuk szélsőséges időjárási körülményeknek is. Például egy heves jégesőzés sem tehet kárt egyik ablaktípusunkban sem. Büszkék vagyunk rá, hogy tetőtéri ablakunk a tengeri kalandot is átvészelte, és még a sós víz sem kezdte ki a minőségét" - mondta Vincze Zoltán, a VELUX Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

 

Forrás: Lakjon jól

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.