FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:2012-11-20

November végéig kérhető támogatás az erdők helyreállításához

November 30-ig igényelhető támogatás az erdők állományának, termőképességének helyreállításához - hívta fel a figyelmet a Magyar Agrárkamara pénteken.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Az erdők állományának, termőképességének (erdészeti potenciál) helyreállítását segítő pályázat célja, hogy megkönnyítse az erdőket érő természeti károk (tűz, jég, belvíz, aszály stb.) felszámolását, az erdők megújítását (a károsodott faállomány pótlását) és a másodlagos veszteségek megelőzését. Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az erdészeti potenciál helyreállítására nyújtandó támogatások igénybevételének részletes szabályait a 32/2008. (III. 27.) FVM rendelet, illetve ennek módosítása, a 44/2012. (V. 3.) VM rendelet rögzíti. Ennek értelmében az idei évtől jelentősen növekedtek a támogatási összegek: az eddigi hektáronkénti 873 eurós maximálisan igénybe vehető támogatási összeg 2.365 euróra emelkedett.

 

A lejtéstől függően több támogatás igényelhető: az erdőfelújítást megelőző terület-előkészítésére, a károsodott faállomány letermelésére 200-300 euró/ha, valamint az első kivitelre vagy pótlásra 749-2.065 euró/ha. A támogatás mértékét az egyes támogatási csoportok is befolyásolják. Amennyiben az állomány felújítása tőrevágással vagy sarjaztatással történik, a támogatás mértéke támogatási csoporttól és lejtéstől függetlenül 300 eurónak megfelelő forintösszeg hektáronként.

 

Ugyanarra a területre csak egy alaptámogatás vehető igénybe. Ez alól kivétel az erdőfelújítást megelőző terület-előkészítéséhez, illetve a károsodott faállomány letermeléséhez kapcsolódó alaptámogatás; ezek az első kiviteli vagy pótlási alaptámogatással együtt is kérelmezhetők.

 

Fontos, hogy a folyamatos erdősítés esetét kivéve a támogatás igénybevételére a kérelmező csak akkor jogosult, ha rendelkezik az adott területre vonatkozó erdőterv-határozattal.

Természeti katasztrófa által sújtott ugyanazon erdőterületre egy adott természeti katasztrófa káreseménye után csak egyszer vehető igénybe támogatás.

 

A kérelmező a támogatási kérelem benyújtására nyitva álló időszakonként az ugyanazon erdészeti igazgatóság illetékessége alá tartozó területen károsodott valamennyi területre vonatkozólag csak egy támogatási kérelmet nyújthat be. Tehát a nagyobb erdőkben, ha a kár több területet érint, a gazdálkodók a helyreállítást több részletben is elvégezhetik. Az erdőgazdálkodók több egymást követő évben is pályázhatnak támogatásra, és nem kell egyszerre egy nagyobb terület rendbehozatalát előfinanszírozniuk. Támogatást azok az erdőgazdálkodók igényelhetnek, akiket az erdészeti hatóság nyilvántartásba vett.

 

A támogatás rész-erdőrészletre is igénybe vehető, azonban a támogatott terület határainak állandósítását el kell végezni.

 

A legkisebb támogatható terület 0,5 hektár, amely egy erdőrészleten belül vagy szomszédos erdőrészleteket érintően helyezkedik el. A támogatási kérelemhez csatolni kell a károsodott terület elhelyezkedését ábrázoló erdészeti nyilvántartási térképet és az egyedi blokktérképet, illetve tűzkár esetén a tűzvédelmi hatóság tűzvizsgálati jelentésének másolatát.

 

Forrás: Agrárkamara

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.