FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:



2012-11-21

Magyar Vadásznap a Párizsi Magyar Nagykövetségen

A Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) és a 22 magyar állami erdészeti részvénytársaság közösen népszerűsíti a magyar vadászati lehetőségeket a nemzetközi piacon, mely együttműködésnek jó példája volt a 2012. november 7-i párizsi magyar vadásznap közös megszervezése.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A magyar vadállomány és vadgazdálkodás szakmai elismertsége jónak mondható nemzetközi téren is, de minél Nyugatabbra és távolabbra tekint az ember az ismertség annak arányában csökken. A '70-'80-as évek óta felnőtt egy nyugat- európai vadásznemzedék, akinek a magyar vadászterületek csak egy választási lehetőséget jelentenek.

A magyarországi vadászati lehetőségek jó adottságokkal indulnak a nemzetközi konkurencia viszonyok között is.

A Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) és a 22 magyar állami erdészeti részvénytársaság közösen népszerűsíti a magyar vadászati lehetőségeket a nemzetközi piacon, mely együttműködésnek jó példája volt a 2012. november 7-i párizsi magyar vadásznap közös megszervezése.

A Magyar Turizmus Zrt. Párizsi Képviselete a Párizsi Magyar Nagykövetség impozáns épületébe hívta meg a francia vadászok és vadászatszervező irodák képviselőit, illusztris személyeket, hogy előadásokkal bemutassák a magyar vadgazdálkodás múltját és jelenét, felajánlva a szorosabb együttműködés lehetőségét. A meghívást elfogadva, jelenlétükkel szaktekintélyek tisztelték meg a rendezvényt, többek között:

- Alain Durand úr, a Francia Vadászok Országos Szövetségének első alelnöke, aki 1,2 millió francia vadász képviseletben volt jelen,

- két patinás múltú párizsi vadászatszervező iroda ügyvezető igazgatói is jelen voltak,

- a vadászati szaksajtótól Jean-Christophe Taillefer úr jelent meg.

- A vadászturizmushoz köthetően egyéb más tevékenységek befektetői is érdeklődtek a magyar vadásznap iránt, így a Közép-Európai Kastélyok Társaságának elnöke is a jelenlevők között volt.

 

Packi Barbara, az MT Zrt. Párizsi Képviseletvezetője átfogó előadást tartott a magyarországi turisztikai és utazási lehetőségekről, felvezetve az utána következő vadászati előadást.

A 22 magyar állami erdészeti Zrt. vadgazdálkodását és vadászatát a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. vezetője Gőbölös Péter vezérigazgató mutatta be, akinek képekkel és tényadatokkal alátámasztott figyelemfelkeltő előadását élénk szakmai párbeszéd követte. Kiegészítésként levetített magyarországi vadász videó felvételek után barátságos beszélgetés indult a francia jelenlevők és a magyar vendéglátóik között.

A magyar ételeket és borokat felvonultató munkaebédhez Prof. Dr. Trócsányi László nagykövet úr is csatlakozott, tovább emelve az esemény jelentőségét. A jelenlévő francia vendégek közül többen is a magyarországi vadászati tapasztalatikról elismerően nyilatkoztak. A vadásznap abban a reményben zárult, hogy a francia-magyar vadászati kapcsolatok számos területen bővíthetők, fejleszthetők.

 

Kovács Tamás, Forrás: GYULAJ Zrt.

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.