FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-12-13

Megújuló energiák - a NESTRO megoldásai

Hulladék keletkezik a környezetünkben mindenhol. A mezőgazdaságban, a feldolgozó iparban, az építőiparban, egyszóval az élet minden területén. A képződött szemetet drága pénzen tárolókban helyezzük el, nagy távolságra szállítjuk, gondot okoz a megsemmisítésük és nem utolsósorban jelentős kiadásokat okoz.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

A NESTRO Hungária Kft. tevékenységi körének középpontjában a munkakörülmények és az életminőség javítása áll, a környezetbe jutó káros anyagok kibocsátásának csökkentése és a hulladékok ésszerű felhasználása által. A különböző típusú berendezések, mint por- és forgácselszívó berendezések, szűrőházak, automata biomassza tüzelésű kazánok széles skálája, brikettálók, pelletálók, aprítógépek gyártása és beépítése során szerzett 30 éves tapasztalattal, illetve a nemzeti és nemzetközi szakmai szervezetekkel való együttműködéssel a hátunk mögött képesek vagyunk az aktuális csúcstechnológiát előállítani.

 

Légtechnikai csővezetékgyártás

2013 januárjában elindul az újonnan épült üzemcsarnokunkban a szögletes és kör keresztmetszetű légcsatorna gyártás. Szakembereink több évtizedes tapasztalatokkal rendelkeznek a lég- és szellőzés-technikai termékek tervezésében és kivitelezésben. Immáron saját gyártású termékeinkkel állunk a megrendelőink rendelkezésére, minden esetben kiváló minőségű, gyors és pontos teljesítést szem előtt tartva. 

 

Por-, és forgácselszívó berendezések

Az ipar azon területein, ahol nagy mennyiségű por, forgács keletkezik, nyújthat segítséget a NESTRO Hungária Kft. által gyártott és forgalmazott tiszta szívott rendszerű porelszívó rendszer ventilátorokkal, szűrőházakkal és rázómotoros vagy sűrített levegős tisztítással. A vákuumos porelszívó rendszer előnyei a hagyományos nyomott rendszerekkel szemben:

- A transzport ventilátoroknál magasabb hatásfokkal üzemelnek. Ezáltal kisebb ventilátor teljesítmény szükséges, melynek következménye az alacsonyabb energia felhasználás.

- A ventilátorház és a ventilátor járókereke nincs kitéve a szállítandó anyag koptató hatásának, így hosszabb élettartam mellett, csökken a karbantartási igény is.

- A ventilátoron szilárd szemcsék nem haladnak keresztül, ezért mint szikraképző forrás megszűnik, ezáltal javul a rendszer tűzbiztonsága és csendesebb üzemmenetet eredményez.

- A rendszer tisztítatlan légoldalán uralkodó vákuum miatt - az esetlegesen fellépő tömítetlenségek ellenére - kizárt mindenféle porszivárgás.

 

A NESTRO cég biomassza tüzelésű kazánjai széles teljesítmény tartományban (8 kW-tól 6400 kW-ig) a családi házaktól kezdve a nagyipari felhasználókig biztosítják a kellő hőszükségletet, legyen szó fáról, faaprítékról, pelletről, vagy szalma tüzelőanyagról. Ezen kazánok magas hatásfokkal, alacsony emissziós érték mellett, magas tűztérhőmérséklettel működnek. Ezáltal üzemeltetésükkel a jelenlegi gázárat figyelembe véve is már jelentős fűtési költség-csökkentést érhetünk el.

 

Aprító gépek

A darabos hulladék a NESTRO aprítógépek által, a vesződséget okozó hulladékból nyereséget képező energiaforrássá alakítható. Az aprított hulladék automatikus faapríték tüzelésű kazánokban jól elégethető. Hidraulikus mozgatású tolólapjának köszönhetően a fa nem kerüli el a vágóéleket. A forgathatóságának eredményeként többször használhatóak, hosszú élettartamot biztosítanak. A különböző méretekben rendelhető rostáknak köszönhetően az apríték mérete széles skálán állítható, az üzemeltető igényeinek megfelelően.

Brikettáló berendezések

A brikettálás óriási előnye, hogy a keletkező hulladékot melynek kicsi a térfogatsúlya, ezáltal nagy a helyigényük, a brikettálás folyamán eredeti térfogatának töredékére sajtolhatjuk össze. Ilyen lehet például réz-, vagy alumíniumforgács, textília, papír, vagy a különböző műanyagok. A NESTRO Hungária Kft. kínálatában szereplő brikettáló gépek könnyedén megbirkóznak ezen hulladékok sajtolásával. Ezáltal kisebb tároló helyet kell megépítenünk, szállító kapacitásunkat optimálisabban tudjuk kihasználni. A gazdaság széles területein költségcsökkenést tudunk elérni ezzel a megoldással.

 

További információért látogasson el a www.nestro.hu honlapra.

(x) NESTRO Hungária Kft.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.