FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

HEPIK - a faapríték partner
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-01-03

Czomba: nagyon komoly intézkedéseket jelentenek majd be

Az országnak vannak pontjai, ahol évtizedek óta kevés a munkahely. Ezekre a területekre a kormányzatnak a válság ellenére is nagyon komoly erőket kell koncentrálnia - mondta a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

A munkahelyvédelmi akcióterv kapcsán a legfontosabb cél 2013-ban, hogy az Európában jellemző negatív folyamatok, amelyek a foglalkoztatás csökkenéséhez és a munkanélküliség növekedéséhez vezetnek, ne gyűrűzzenek be hazánkba - mondta a 180 percben Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár.

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tisztségviselője a Kossuth Rádió műsorában megjegyezte, hogy Magyarországon az elmúlt két és fél évben folyamatosan nőtt a foglalkoztatás, miközben a munkanélküliség stagnált. A politikus szerint ahhoz, hogy ezen irány tartására esély legyen, komoly segítséget kell nyújtani bizonyos területeken, ott, ahol nagy a baj. Ez egyebek mellett azt jelenti, hogy a 25 év alattiakat, az 55 év felettieket és a szakképzetleneket "be kell ragasztani" a munkahelyükre, a fejlődőképes vállalkozásoknak megfelelő támogatást kell adni a munkahelybővítéshez.

 

A legnagyobb probléma, amit idén meg kell oldani, hogy az ország egyes térségeiben, így Szabolcs-Szatmár-Bereg vagy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében gyakorlatilag huszonkét éve kevés a munkahely. Ezekre a területekre a kormányzatnak a válság ellenére is nagyon komoly erőket kell koncentrálnia - mondta Czomba Sándor. Hozzátette, jó híre van, mert néhány héten belül nagyon komoly tényleges intézkedésekről tesznek bejelentést. Az államtitkár ezzel kapcsolatban megemlítette, hogy néhány hónappal ezelőtt a szabad vállalkozási övezetek, zónák kérdése intenzíven felszínre került, majd egy pici csönd lett körülötte. A kormányzat azonban most újra elővette a témát.

 

Czomba Sándor arról is beszélt, hogy a magyar vállalkozások háromnegyede a foglalkoztatás szintjének stagnálására számít, nagyjából tizede növekedésre és ugyanennyi létszámleépítésre. Ezek az adatok, mint ahogy megfogalmazta, nem túl rózsásak, bár nyilván a mostani helyzetben a munkahely megőrzése is nagyon fontos eredmény. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a kormányzati ciklus eddig eltelt idejében csak az NGM munkahelyteremtést szolgáló kiírásainak segítségével több mint hétezer ember jutott munkához,  a megtartott munkahelyek száma pedig tízezer fölött van. Ezt a pályázatot idén is kiírja a minisztérium, olyan, főleg a pályakezdőkre koncentráló lehetőséget biztosítanak, amelyek az NGM reményei szerint érdemben segítenek a foglalkoztatási helyzeten.

 

A közfoglalkoztatás kapcsán az államtitkár hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy ez is értékteremtő munkát jelentsen, és ne látszattevékenység folyjon. A közfoglalkoztatás áthidaló megoldás, a kormányzati erők jelentős részét a vállalkozásokra, illetve a versenyszférára kell koncentrálni - nyilatkozta a 180 percben Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár.

 

Forrás: hirado

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.