FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

HEPIK - a faapríték partner
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-01-04

Mégis marad a Bricostore: egy bolt tovább él

Bár a korábbi hírek arról szóltak, hogy a 2012-es év végével kivonul Magyarországról a Bricostore barkácslánc, a Pénzcentrum.hu értesülései szerint egy áruház még tartja a frontot.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 

Kis híján elbúcsúzott Magyarországtól a Bricostore barkácslánc. A kivonulásról szóló novemberi bejelentés után a vidéki áruházak december 20-án, a budapesti üzletek december 31-én húzták le végleg a rolót. A korábbi hírekkel szemben egyetlen bolt, a törökbálinti áruház még várja a vásárlókat, egészen február végéig - értesült a Pénzcentrum.hu.

Úgy tudjuk, a törökbálinti áruházban a megmaradt árukészletet árusítják ki, a korábbi hetekben megszokott nyomott áron. Várhatóan a következő hetekben egyre nagyobb akciókkal találkozhatnak majd a vevők, hiszen az áruházlánc célja, hogy a megmaradt készleteket a lehető legnagyobb arányban értékesítse.

 

Százak kerülnek utcára

Elvileg december 31-ével vonult ki Magyarországról a barkácslánc, ahonnan több száz dolgozót bocsátottak el. Szakértői vélemények szerint a barkácspiacon tapasztalható rendkívül éles verseny és a házfelújítások, építkezések, renoválások elmaradása okozhatta a Bricostore vesztét.

 

Philippe Bresson, a Bricostore Hungária ügyvezető igazgatója közleményében azt írta: Magyarországon a közeljövőben sem várható komoly és tartós fogyasztói fellendülés, ezért a tulajdonosok a 2013-as év elejétől arra kényszerülnek, hogy beszüntessék itteni tevékenységüket.

 

A magyarországi Bricostore cégcsoport tulajdonosai a francia Bricostore Holding S.A.S. A vállalat 1997-ben jött létre Magyarországon, és jelenleg kilenc áruházat működtet.

 

Újabb nemzetközi cégek távozhatnak

A nemzetközi és a magyar helyzet 2013-ban sem ad okot optimizmusra: Magyarországon a lakosság érzékelhetően visszafogta a fogyasztását, jól láthatóan kevesebbet költünk, és a követekező egy-két évben sem várható a fogyasztás érdemi felfutása. A vállalatok pedig emiatt, és a kormány gazdaságpolitikai lépései - például az ágazati különadók- miatt sok esetben arra kényszerülnek, hogy óvatosabban tervezzenek, például újraértékeljék a piaci helyzetet, visszafogják a beruházásokat - mondta el lapunknak Madár István, a Portfolio.hu vezető elemzője. A szakértő úgy látja, a vállalatokat sújtó lépések egy része középtávon biztosan átgyűrűzik a háztartásokhoz, ez pedig azt jelenti, hogy nem csak a cégek növekvő terhei, hanem a fogyasztás oldaláról a kereslet szűkülése is nehezíti a vállalkozások életét.

Elemzői vélemények szerint nem elképzelhetetlen, hogy az idei évben is lesz olyan nemzetközi cégcsoport, amely búcsút int Magyarországnak (részben a magyar gazdasági helyzet, részben az anyavállalatok döntése miatt), ez pedig azt is jelenti, hogy -a Bricostore több száz dolgozójához hasonlóan- újabb elbocsátások jöhetnek.

Forrás: Pénzcentrum

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.