FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

HEPIK - a faapríték partner
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-01-08

Véget ért a NYÍRERDŐ közfoglalkoztatási program

Befejeződött a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. 2012-es közfoglalkoztatási programja: társaságunk december közepéig, 10,5 hónapon keresztül átlagosan 694 közmunkás foglalkoztatását vállalta, de végül több mint hétszáz ember talált munkát az állami tulajdonú erdőkben.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 

A közmunkások Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye 76 településéről kerültek ki. 29-en nemcsak dolgoztak, tanultak is: ők motorfűrész-kezelő végzettséget szereztek, ami remélhetőleg javítja esélyeiket a munkaerőpiacon. A program teljes költsége meghaladta a 808 millió forintot, a Belügyminisztériumtól származó támogatást 23 millió forintos erdőgazdasági önrész egészítette ki - foglalta össze Szalacsi Árpád, a NYÍRERDŐ Zrt. vezérigazgatója.

A közfoglalkoztatottak közel 550 hektár ártéri területen végeztek erdőgazdálkodási munkát, és mintegy 130 hektáron vágástakarításokban dolgoztak. Összességében több mint 224 ezer folyóméteren erdészeti feltáró utak valamint erdészeti sétautak, turistautak, tanösvények karbantartását, kijelölését végezték el. Ezen túl részt vettek parlagfű és más gyomnövények irtásában, természeti károkat szenvedett erdőterületek rehabilitációjában, kommunális hulladékot gyűjtöttek, közjóléti eszközöket (padokat, kerítéseket) újítottak fel. Ráadásul tűzvédelmi feladatokat is elláttak. Összesítéseink szerint ezekre a tevékenységekre több mint 890 ezer órát fordítottak a közfoglalkoztatottak.

 

Összefoglalva elmondható, hogy a közfoglalkoztatási program elősegíti a fenntartható erdőgazdálkodást, valamint az erdőművelési és erdőkezelési feladatok végrehajtását.

Ráadásul az állami erdővagyon értékének, ápoltságának növelése, és a közjóléti létesítmények karbantartása is megvalósul a foglalkoztatottak munkája nyomán - vont rövid mérleget Szalacsi Árpád.


Szalacsi Árpád - vezérigazgató, Fotó: Greguss László Géza

Forrás: Nyírerdő Zrt.

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.