FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

HEPIK - a faapríték partner
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-01-09

Mesélt az erdő!

Az Erdészek a gyermekekért című magyar-szlovák határon átnyúló pályázat keretében meghirdetett Mesél az erdő. c. versenyre a határ két oldalán mintegy 60 pályamű érkezett be.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 

A gyerekeknek nem kellett mást tenniük, csak egy jót kirándulni az erdőbe és az erdő mesélt! A 8 fős, 2-4. osztályos tanulókból álló csoportok izgalmas, cselekményekkel teli meséket írtak az erdő életéről, melyeket szebbnél szebb rajzokkal és makettekkel illusztráltak. A mesékben többek között erdei hercegnőkkel, manókkal, állatokkal és természetesen erdészekkel is találkozhatunk.

 

A projekt facebook oldalán már lehet szavazni az alkotásokra. Sőt, nem csak lehet, hanem érdemes is! Hiszen a legtöbb szavazatot elért pályamű lesz az értékes közönségdíj nyertese, amely egy négy napos mátrai és bükki kirándulás. Ugyanitt várjuk a javaslatokat a pályázat két segítőjének, egy tündérnek és egy manónak a nevéhez is.


"A manónak és a tündérnek azonban még nincs emberi neve, csak ahogy az állatok nevezik őket. Ezért szeretnénk egy kis segítséget kérni a gyerekektől, tegyenek rá javaslatot, mi legyen a manó és a tündér neve."

De nem csak az interneten lehet olvasgatni a meséket, és nézegetni a képeket, maketteket. Egerben az Agria Parkban január 7-től 3 héten keresztül megtekinthetőek a magyar iskolák pályamunkái, hogy ezzel is megkönnyítsük a szavazást.

Az internetes szavazást január 21-én 16:00-kor zárjuk. Az ünnepélyes eredményhirdetésre, melyen a szakmai zsűri által díjazott alkotások is bemutatásra kerülnek, január 24-én 11 órakor kerül sor az Agria Park Vásárterén. Aznap már 10 órától várjuk a gyerekeket és szüleiket erdészeti játszóházzal és mesesarokkal, ami az eredményhirdetés után is folytatódik.

 

Forrás: Egererdő Zrt.

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.