FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

HEPIK - a faapríték partner
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-01-11

Bútoreladás - nincs remény a bővítésre Európa-szerte

A német bútoripar várakozásai szerint 2013-ban az értékesítés (szerencsés esetben) a tavalyi szinten maradhat, a bővülésre nincs remény - nyilatkozta Dirk-Uwe Klaas, a Német Bútorgyártók Szövetsége ügyvezetője.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

A német bútoripar várakozásai szerint 2013-ban az értékesítés (szerencsés esetben) a tavalyi szinten maradhat, a bővülésre nincs remény - nyilatkozta Dirk-Uwe Klaas, a Német Bútorgyártók Szövetsége ügyvezetője a hétfőn nyitó IMM Cologne / Living Kitchen szakvásárok január 9-i sajtótájékoztatóján. A mindösszes németországi forgalom 2012-ben 17,2 milliárd euro volt, ez mintegy 2 százalékkal több, mint 2011-ben.

 

A németországban gyártott konyhák esetében 5,6 százalékot növekedtek az eladások és 2012. októberéig 71,7% (12,3 milliárd euro) volt belföldi értékesítés. A harc itt egyértelműen növekszik, és különösen Ázsiából érkező bútorokkal szemben. A Kínából származó behozatal az elmúlt évben folyamatosan növekedett, átlagosan 11%-os mértékig. Összességében a teljes bútor behozatal stagnált (+0,3%). Összehasonlítva 2011-el, már alig kimutatható az export értékének növekedése (+1%). A VDM előzetesen becslése (extrapolálása) szerint a teljes export értéke 4,9 milliárd euro.

 

Az export Ázsiába javult 2012 végére 11%-kal, és Észak-Amerika irányába, közel 13%-kal. Emellett egyre fontosabb az orosz piac, már csaknem 19%-kal.

 

Az Európába irányuló export a fő piacokon 3%-kal csökkent az elmúlt évben. Különösen a holland piacon mutatkozik jelentős csökkenés (-10,3%). Franciaország -4,2%; Ausztriában -1,6%, Olaszországban -8,7%. Egyedül Svájc a kivétel, ahol a többi európai piaci trenddel ellentétben +6,3% a változás.

FATÁJ kiegészítés:

Ismereteink szerint hazánkat a SIXAY Furniture (10.1 pavilon, A-107 stand) és a Bio-Textima Kft. (9.1 pavilon, C-063 stand) képviseli.

 

HAJRÁ MAGYAR BÚTOR!

 

Tóth János, Forrás: IHB; Möbelmarkt

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.