FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

HEPIK - a faapríték partner
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-01-15

Innovatív fejlesztés a Forester Kft.-nél

A Forester Kft. 9 882 600 Ft uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretéből. A 15 204 000 Ft-os összköltségvetésű beruházásból egy Epsilon C80Z89 Epsolution darut és egy Wood Mizer rönkhasító szalagfűrészgépet vásároltak és üzemeltek be.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

A 1999-ben alakult Forester Kft. az erdészeti ipar szállítási feladatainak kiszolgálására, valamint lakossági és ipari tűzifa kereskedelemre jött létre. A vállalkozás professzionális gépparkja most új egységekkel bővült, a kilenc méteres kinyúlásnál is 860 kilogrammos teherbírású új, Palfinger Epsilon C80Z89 jelű daru (szállította a Kuhn Rakodógép Kft.) alapvetően változtatja meg a fakitermelés rakodási és szállítási kapacitásait.

 

A daru teherautó-alvázra szerelhető, lényegesen gyorsabban tudja végezni eddigi tevékenységeit és olyan nehéz terepeken is vállalhat munkát, ahol korábban a rakodást nem tudták megoldani. Újdonság, hogy a 8,9 méter hosszú gémnek köszönhetően távolabb lévő, nehezen megközelíthető helyekről, illetve helyekre tudnak emelni-rakodni, nehezebb tárgyakat emelhetők.

 

A megnövekedett szállítási és rakodási kapacitás feldolgozásához a vállalat egy Wood Mizer márkájú rönkhasító szalagfűrészgépet is vásárolt, amellyel nem csak tűzifát, de asztalosipari alapanyagot is elő tudnak állítani, például deszkákat és léceket, a magasabb feldolgozottságú áru pedig többletbevételt jelent.

 

A beépülő újszerű technológia, eljárás a vállalkozás életében szakmai előnyöket, újdonságtartalmat jelent. A fejlesztés eredményeként a hatékonyság, logisztika javult, időt takarítunk meg, megoldódott a szállítandó áru, gyors, korszerű felpakolása - nyilatkozta Szabó Zoltán ügyvezető. Bővült szolgáltatásaink palettája, új ügyfelekre tettünk szert, illetve szolgáltatásunkkal igazodni tudunk meglévő ügyfeleink egyre magasabb technológiai elvárásaihoz.

 

(x) Forester Kft.; Kuhn Rakodógép Kft.

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.