FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-01-24

Új üzemcsarnokot épített a Baktaholz Kft.

Európai uniós támogatással új üzemcsarnokot épített a baktalórántházi Baktaholz Kft., amely faipari termékeinek 95 százalékát osztrák és olasz exportra szállítja - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei cég ügyvezető igazgatója az MTI-vel.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en


A cég telephelye a magasból

Bodnár András elmondta: 875 négyzetméteres üzemcsarnokot építettek, amit új gyártósorral szereltek fel.

A cégvezető tájékoztatása szerint a beruházás költsége meghaladta a 135 millió forintot, és ehhez 81,4 milliós uniós támogatást kaptak, pályázat alapján. A fejlesztéshez a kft. több mint 54 millió forint saját forrást biztosított.

 

Megemlítette, hogy az Új Széchenyi Terv keretében megvalósult beruházáshoz jelentős közreműködői segítséget kaptak az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. szervezetétől.

 

Az új üzemcsarnok átadásával hat új munkahelyet is teremtettek, így a cégnél január elsejétől már huszonheten dolgoznak.

A Baktaholz Kft. magas minőségű bútoripari alapanyagot és fűrészárut állít elő, amit döntően ausztriai és olaszországi megrendelőknek szállít. Az új gyártósorral is rendelkező üzemcsarnokban a termékeket energiatakarékosabban és költséghatékonyabban tudják előállítani - tette hozzá az igazgató.

 

A cég a múlt évben 480 millió forint árbevételt ért el, amit az idén az új beruházás révén 550 millió forintra szeretnének növelni. A gyártókapacitás nagy részét már le is kötötték az osztrák és olasz megrendelők.

Bodnár András arról is tájékoztatott, hogy a biztos piaci háttérre alapozva további fejlesztést készítenek elő. Egy asztalosüzemet szeretnének építeni, ennek megvalósítására is támogatási pályázatot akarnak benyújtani az európai uniós Regionális Operatív Program Alaphoz.

 

Elképzeléseik szerint mintegy 80 millió forintos költségből alakítanák ki az új asztalosüzemet még az idén vagy jövőre. Amennyiben a pályázatuk támogatást nyer, az üzem átadása után újabb dolgozókat vennének fel Baktalórántháza környékéről, ahol Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is kiemelkedően magas, mintegy 25 százalékos a munkanélküliségi mutató évek óta.


Illusztráció

Forrás: MTI

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.