FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-01-29

Erdőgazdálkodás képzéssel bővül a MÜTF Oktatási Központ kínálata

A Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök szak indulásának okán a Pannon Egyetem Georgikon karának képviselői, dr. Kondorosy Előd oktatási dékánhelyettes és a szak vezetője, dr. Bánhegyi Gabriella Székelyudvarhelyre, a MÜTF Oktatási Központba látogattak.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en


A szak hangsúlyozott tartalmi része az erdőgazdálkodás, amely kimondottan a székelyföldi elvárásoknak megfelelő képzés tartalmát fogja át. 

A látogatás célja volt, hogy a potenciális munkaerőpiac igényeit és elvárásait a képzés vezetői a helyszínen is megismerjék és tapasztalataikat a tananyagfejlesztésben felhasználják. Ebből a célból a vendégek tárgyalást folytattak a Nagy-Küküllő Közbirtokossági Unió, a Székelyudvarhelyi Magánerdészet, a Homoródi Állami Erdészet és az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság Erdészeti szakosztályának képviselőivel.

 

A látogatásnak ugyanakkor célja volt, hogy a képzésszervezők megismerjék a gyakorlati oktatás lehetőségeit és helyszíneit.Az új képzés fő célja az, hogy a Székelyföldön élők saját lakóhelyük környékén találják meg a megélhetést nyújtó tevékenységüket, ennek eredményeként pedig a vidéki közösségek gazdaságilag életképesek legyenek. Ez a folyamat azt feltételezi, hogy az érintettek felismerik a saját környezetük nyújtotta lehetőségeket, erőforrásokat és megtanulják azt, hogy ezekre az adottságokra építve hogyan lehet egy vállalkozást (akár sajátként, akár alkalmazottként) kialakítani-működtetni.

 

A MÜTF Oktatási Központ és a partnerintézmények munkatársai hiszik és vallják, hogy a vidék erőforrásai - legyenek azok termőföld, erdő, különböző közjavak, vagy kultúra, hagyományok - együttesen megteremthetik a székelyföldi népességet helyben tartó, a megélhetés feltételeit biztosító gazdasági kereteket. 

 

Amit  a képzésről tudni kell...

Az induló képzés neve:

Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök BSc alapszakon. A szakmai hátteret a Pannon Egyetem Georgikon Kara biztosítja.

Képzési idő:

6 félév, 1 félév szakmai gyakorlat, levelező tagozat.

A képzés célcsoportja:

Különösen ajánlják a képzést azoknak, akik hivatásszerűen foglalkoznak vagy foglalkozni kívánnak az erdők és a mezőgazdasági területek hasznosításával, így a közbirtokosságok alkalmazottainak, de mindazoknak is, akiket érdekel az erdők, a mezőgazdasági termőterületek és a havasok kíméletes használata és folyamatai, valamint érdeklődnek a vidékfejlesztés iránt.

A képzés célja: 

A képzés célja olyan környezettudatos gazdálkodói szemléletű szakemberek képzése, akik felelősségteljesen képesek gazdálkodni a természeti és pénzügyi vagyonnal, akik az erdőt mint gazdasági entitás kezelik, és fenntartható gazdálkodást képesek folytatni vele. Az erdő tekintetében figyelembe veszik a kitermelhető fa mellett a többi gazdasági potenciált is, mint például az erdei gyümölcsök, gomba, méhészet, és ugyanakkor az alternatív energetikai és a turisztikai hasznosítási lehetőségeket is. 


Forrás: MásRádió

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.