FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-01-31

2016-ban indul nálunk az IKEA webáruháza

A trendekhez igazodva az IKEA is készül webáruházának indítására, igaz, néhány évet még várniuk kell a magyar vásárlóknak. Várhatóan ugyanis 2016-tól rendelhetjük meg a svéd lakberendezési óriás termékeit az internetről a cseh-magyar-szlovák régióban - hangzott el a lakberendezési lánc tegnapi sajtótájékoztatóján.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en


 

 

Marek Feltl, az IKEA regionális ügyvezető igazgatója a sajtóbeszélgetésen elmondta: a magyarországi áruházak tavaly 4,6 millió vásárlót fogadtak. Az IKEA globálisan 4,6 százalékos növekedést ért el a tavalyi évben, köszönhetően elsősorban a feltörekvő piacoknak, mint Kína vagy Oroszország. Magyarországon 1 százalékos árbevétel-növekedést értek el a 2011-es pénzügyi évben.

 

Új áruház és webshop?

Az ügyvezető elmondta: az IKEA-csoport globálisan évente 10-15 új áruház megnyitásában gondolkodik. Már a válság előtt elkezdték vizsgálni a harmadik magyar áruház indításának lehetőségeit. Ez nem került le a napirendről, egyelőre azonban a jelenlegi két üzlet további fejlesztésén dolgoznak (átépülnek például a piacterek, sokkal inspirálóbb terek várják a vásárlókat már az idei évtől).

A lánc globális szinten több áruházmérettel kísérletezik, így könnyen lehet, hogy a harmadik magyar üzlet a jelenlegieknél kisebb alapterületű lesz. A régióban ugyanakkor több új áruházat is elindítanak a következő hónapokban, például Kassán, Prágában vagy Plzenben.

 

A webshop 2016-os indulását a vásárlók elvárásaival, a költség-megtakarítással indokolják. Eddigi külföldi tapasztalatok ugyanakkor azt mutatják, hogy az IKEA-nál az e-kereskedelem indítása nem fogja vissza jelentősen az áruházi vásárlásokat, ezért a webshop elindulásával párhuzamosan tervezik az új áruház elindítását is.

 

Marek Feltl a Pénzcentrum.hu kérdésére kifejtette: jelenleg az IKEA-nál világszerte zajlik az e-kereskedelmi koncepció kidolgozása, cél, hogy minden országban - ahol jelen vannak - beindítsák ezt (több európai piacon, például Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban) is működik már a lánc webshopja. Azzal is tisztában vannak, hogy a jelenlegi piaci helyzet azt mutatja, hogy kis késésben vannak a webshop elindításával, ugyanakkor nem lehet kizárni, hogy a tervezett 2016-os dátumnál korábban elindítják a netes vásárlást - ez leginkább a logisztikai háttér fejlesztésén múlik.


Forrás: Pénzcentrum

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.