FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

HEPIK - a faapríték partner
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-02-19

Az első Lean tanfolyam az NymE FMK-n

A Faipari Mérnöki Kar ipari termék és formatervező, valamint faipari mérnök szakos hallgatói február elején átvehették a Terméktervezési és Gyártástechnológiai Intézet által, ipari partnerekkel együttműködésben megszervezett LEAN tanfolyam sikeres vizsgája után járó oklevelüket, az egyetem kiállítóközpontjában, a Ligneumban megrendezett ünnepélyes záró rendezvényen.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en


A tanfolyam a Technológiai folyamatok tervezése valamint a Gyártástervezés című tantárgyak keretein belül valósult meg a Velux és a Swedwood ipari partnerek szakembereinek, mérnökeinek bevonásával és hathatós segítségével.

A 60 órás képzésen a hallgatók betekintést nyertek a LEAN szemlélet alapjaiba, módszereibe, azaz a folyamatos fejlesztés, a költséghatékonyság, rugalmasság, gyártás és termelési és ellátási folyamatba, a minőségorientáltságra, értékteremtésre és költséghatékonyságra fókuszálva.

A hallgatók az elméleti oktatáson túl ipari folyamatmodellezéssel, esetjátékokkal, ipari tanulmányutak segítségével mélyülhettek el a legfontosabb LEAN-módszerekben, mint például: 7+1 veszteség, értékáram térkép (VSM), 5S, munkafolyamatok szabályozásai kérdései, kanban-rendeszer, one-piece-flow, cellás gyártás, folyamatos fejlesztés, PDCA, TPM (MTBF, MTTR), TQM, FMEA, poka -yoke, SPC, SMED témaköreibe.

A tanfolyam része annak az oktatási iránynak, melyet a Faipari Mérnöki Kar valamint a Terméktervezési és Gyártástechnológiai Intézet tűzött ki célul, miszerint a képzéseinkben a gyakorlatorientáltság fokozását a témában élenjáró, azt gyakorlatban alkalmazó ipari partnerekkel együttműködve kell elérni. Ezúton is szeretnénk kifejezni a Velux és a Swedwood ipari partnereinknek a közreműködést és gratulálunk a vizsgát sikeresen abszolvált hallgatóknak!


Forrás: NYME FMK

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.