FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-02-22

VM: törekvés az állami erdők támogathatóságára

A Közös Agrárpolitika reformjáról (benne az állami erdőterületek támogathatóságáról), továbbá fontos kétoldalú együttműködési lehetőségekről volt szó a Magyar-Francia Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Munkacsoport 10., párizsi ülésén.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en


Páczay György Bertalan, Károlyné Zdenkó Ildikó, Pierre Schwartz, Búsi Lajos, Eric Allain, Philippe Vinçon, Guilhem Brun (Fotó: Somogyi Norbert)

A munkacsoport elfogadhatónak minősítette a múlt héten létrejött, a 2014-2020 uniós keretköltségvetésről szóló politikai megállapodást. Ugyanakkor mindkét fél kiemelte: a  jelenlegi időszakhoz képest kevesebb jut az agráriumra, ezért biztosítani kell, hogy minden egyes eurocent eljusson a gazdákhoz. Egyszerűen végrehajtható uniós agrárpolitikára van szükség, amely nem vezethet a gazdák pénzügyi és adminisztratív terheinek a növekedéséhez.

A résztvevők egyetértettek abban, hogy 2014-ben megfelelő átmenetet kell biztosítani az új rendszerhez, ezért a mostani támogatási lehetőségeket, mint például az átmeneti nemzeti támogatások vagy az elkülönített támogatások, az új agrárpolitika indulásáig meg kell tartani.

Mindkét ország elégedett a szőlőtelepítési jogok megőrzésével és törekszik a cukorkvóta megtartására legalább 2020-ig. A tárgyaló felek egyetértettek abban is, hogy a zöldítés során kerülni kell minden olyan intézkedést, amely növeli a gazdák pénzügyi és adminisztratív terheit, valamint a régiós sajátosságoknak megfelelő végrehajtás érdekében nagyobb rugalmasságot kell adni a tagállamok részére. Az MFF megállapodásban szereplő célkitűzésnek megfelelően kerülni kell a termőterületek termelésből történő kivonását.

 

A jelenlegi aszályos időjárási viszonyok között különös jelentőséget kap az öntözés hatékonyságának növelése.

 

A magyar álláspont szerint az európai környezet- és klímavédelmi célkitűzések teljesülése érdekében törekedni kell arra, hogy lehetőleg minden erdő, beleértve az állami erdőket, részesülhessen az erdészeti támogatásokból.

A LEADER nemzetközi alap segítségével lehetőség nyílik arra, hogy minél több innovatív együttműködés szülessen a két ország akciócsoportjai között.

Az agrár-környezetvédelem és a fenntartható fejlődés szempontjából nagy jelentőséggel bíró biogazdálkodás megerősítésének egyik jó példája az új francia agrárökológiai program. A francia partnerek megerősítették, hogy nyitottak tapasztalataik megosztására az ökológiai gazdálkodás, valamint a gyógynövény-termesztés, a kisüzemi sajtfeldolgozás, a falusi turizmus, a helyi termék, a helyi piac, a védjegy, a közvetlen értékesítés, a bioenergia-hasznosítás, a borászat és az eredetvédelem területén is.

A munkacsoport magyar társelnöke Búsi Lajos vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár volt, a francia társtárcát Eric Allain agrárpolitikai, agrár-élelmiszeripari és vidéki területekért felelős főigazgató képviselte.

 

Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.