FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-02-22

Breuer Marcell munkáiból nyílt kiállítás Párizsban

Breuer Marcellnek (1902-1981), a Bauhaus modern művészeti irányzat egyik világhírű mesterének építészeti és formatervezői munkáiból nyílt életmű-kiállítás Párizsban.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en


A Chaillot-palotában működő Cité de l'Architecture et du Patrimoine (Az építészet és az örökségvédelem városa) elnevezésű múzeumban szerda este megnyílt tárlat a németországi Vitra Designmúzeumból (Weil am Rhein) érkezett a francia fővárosba. A gyűjtemény korábban többek között Washingtonban, a National Building Museumban és a bécsi bútormúzeumban is látható volt.

Breuer, a 20. századi formatervezés és építészet egyik nagyhatású alakja Európában elsősorban bútortervezőként, a csővázas bútorok feltalálójaként, míg az Egyesült Államokban építészként ismert.

 

A július 17-ig látogatható tematikus és időrendi megközelítésű retrospektív kiállítás különlegessége, hogy egyforma jelentőséget tulajdonít az építésznek és a formatervezőnek, Breuer mindkét alkotói korszakát, illetve a kettő közötti kapcsolatot részletesen bemutatva. A tárlaton mintegy ötven eredeti bútor és tucatnyi épület makettjeit tekinthetik meg az érdeklődök.

 

Breuer Lajos Marcell - külföldön ismert nevén Marcel Breuer - 1902-ben született Pécsett. 1920-tól 1928-ig tevékenykedett a Bauhausban, előbb mint tanuló, később mint mester. Karrierje bútortervezőként kezdődött. Első csővázas székét, az úgynevezett Wassily-modellt 1925-ben alkotta meg. Egy másik híres munkája Erwin Piscator berlini lakásának 1927-ban készült berendezése volt.

A Bauhausból való kiválása után építészként tevékenykedett Németországban és más európai országokban. 1937-ben, rövid magyarországi, majd angliai tartózkodást követően volt mesterével, Walter Gropiusszal együtt az Egyesült Államokba emigrált, ahol a Harvard Egyetemen kezdett tanítani, majd később építészirodát nyitott. Az 1950-es, 1960-as években családi házai, egyetemi, templom- és irodaépületei világszerte mintául szolgáltak az építészek számára. Breuer Marcell 1981-ben New Yorkban hunyt el.

Ő tervezte egyebek között az UNESCO párizsi, Y-alaprajzú palotáját (Nervivel és Zehrfussszal közösen), a Cannes melletti IBM-kutatóközpontot, amelynek alaprajza megkettőzi az UNESCO Y-ját, New Yorkban a Whitney Múzeumot. A New Jersey-i Short Hills zsidó közösségének együttest tervezett zsinagógával, iskolával, közösségi terekkel. A michigani Muskegonban az általa tervezett Szalézi Szent Ferenc-templom falai befelé dőlnek, homlokzatát plasztikus kereszt díszíti. Az ő műve a washingtoni építésügyi minisztérium, s a francia Alpokban a Flaine síközpont is.

Forrás: MTI

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.