FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-02-26

Az Ipoly Erdő száz önkormányzathoz szállított tűzifát szociálisan rászorulóknak

A Cserhát és a Börzsöny térségében az Ipoly Erdő Zrt. közel 20 ezer mázsa tűzifát szállított ki mintegy száz önkormányzathoz, melyet azok a szociálisan leginkább rászorulók között osztanak el. A jó minőségű, keménylombos tűzifát a nagycsaládosok, a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak, illetve az időskori járadékban részesülők kapják.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en


Az érintett önkormányzatok belügyminiszteri rendelet alapján kiegészítő vissza nem térítendő támogatást kaptak szociális célú tűzifa vásárláshoz.

Tájékoztatása szerint a kiszállított közel 20 ezer mázsa tűzifán felül - mivel lehetnek olyanok, akik nem kerültek a jogszabály által megnevezett jogosultak körébe, de szükséget szenvednek, - a Katolikus Karitász és más alapítványok segítségével, további, közel 500 mázsa tűzifát osztott szét az Ipoly Erdő Zrt. adományként.

Az erdőgazdaság azt reméli, hogy ilyen módon csökkenni fog az illegális fakitermelések mennyisége, amelyet területükön tavaly 800 erdei köbméterre becsültek - tette hozzá.

Lengyel László megjegyezte: a tűzifa, mint energiaforrás megújulónak minősül és a reneszánszát éli. A hazai erdőket szigorúan szabályozott, fenntartható keretek között kezelik az erdészek, így hosszú távú fennmaradásuk megnyugtatóan biztosított.

Az Ipoly Erdő Zrt. 64 ezer hektár állami erdőt gondoz Nógrád és Pest-megyében, a Cserhátban valamint a Börzsönyben. Alkalmazottainak létszáma 172 fő, a munkavállalók számát a közmunkaprogramokkal bővítik. A társaság árbevétele az elmúlt években az energiahordozók árának növekedésével kúszott fel 2,5-ről 3 milliárd forintra. Gazdálkodásuk folyamatosan nyereséges, ám a profit jelentős részét  az erdők közjóléti funkciójának bővítésére használják fel - tette hozzá Lengyel László.

Ismertetése szerint területükön a turisták számára az elmúlt években hét tanösvényt alakítottak ki, két vadászházat, három erdei iskolát, turistaszállásokat és két vadasparkot működtetnek, de létrehozták egy füvészkertet is Balassagyarmat határában, valamint hozzájárulnak a három börzsönyi kisvasút működtetéséhez is.

Forrás: Ipoly Erdő Zrt.

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.