FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

Weitzer Parkett Kft
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-03-08

Magyar erdészek sikere a nemzetközi sakkbajnokságon

Kettős magyar siker a XXI. Lengyelországi Erdészek Nemzetközi Sakkbajnokságán, amely a Lengyel Erdészek Szövetségének elnöki kupájáért zajlott.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


A képekre kattintva nyílik a fotóalbum (via facebook)

2013. február 27-március 2. között tartották Łagówban a falu által körülölelt tó partján létesített, nemrég felújított erdészeti üdülőben a XXI. Lengyelországi Erdészek Nemzetközi Sakkbajnokságát, melyet magyar versenyzők részvétele tett nemzetközivé. Sajnálatos módon a román szakszervezeti csapat az előzetes bejelentkezés ellenére nem érkezett meg.

 

Szakszervezetünket a megmérettetésen Göde József alelnök vezetésével a 3 fős sakkcsapat tagjai: a ZALAERDŐ Erdészeti Zrt-től Németh József kerületvezető erdész, Papp Nándor nyugállományú építési előadó, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt-től pedig Sipos Imre kereskedelmi-csoportvezető.

Az igazán színvonalasan, kiváló körülmények között megrendezett, végsőkig kiélezett, nagyon izgalmas verseny rég látott nagy magyar sikert hozott. Papp Nándor 7,5 ponttal győzött a szintén 7,5 pontot elért ŁódĽ-i és Wrocław-i vetélytárs előtt, Németh József 6,5 ponttal 9. lett, míg Sipos Imre a közép mezőnyben végzett. Az utolsó forduló érdekessége volt, hogy amennyiben Németh József nyerőesélyes állását megnyeri, nem veszti el időzavarban, akkor ő a második helyen végez. De nem vagyunk, nem lehetünk telhetetlenek.


A képekre kattintva nyílik a fotóalbum (via facebook)

A csapatversenyt 13,5 ponttal szintén a mi csapatunk nyerte megelőzve négy 13 pontos csapatot.

 

A dicsőség mellett a rendkívül szép kiállítású kupáknak és komoly tárgyjutalmaknak örülhettünk. Megható volt, hogy vendéglátóink mennyire együtt örültek velünk a sikerünknek, akik mint mindig, most is kitettek magukért a rendezést, az ellátást illetően.

Nem maradt el a szokásos péntek délutáni kirándulás, ahol az Odera- Warta folyók közötti, a Keleti Fal (Ost Wall) néven elhíresült, 1934-40 között létesített, II. Világháborús erődítmény rendszer jelenleg múzeumként működő bunkerét tekintettük meg. Félelmetes, a maga nemében zseniálisan kivitelezett építmény! Ezután a ParadyĽ-i Cisztercita Apátság templomát, valamint a ©wiebodzin-i Krisztus Király Emlékművet tekintettük meg. Előbbi egy gyönyörű gótikus templom lenyűgözően szép barokk oltárral, utóbbi meghökkentő méretével uralja a tájat.

 

A záró rendezvényen közölték, hogy jövőre szintén várják a csapatunkat, amit azt gondolom most az eredmények ismeretében erkölcsi kötelességünk is elfogadni.

Március 2-án délután indultunk vissza. Az utazáshoz a gépkocsit a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. biztosította. A biztonságos vezetés Sipos Imre érdeme. Köszönet érte!

Forrás: Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt.

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.