FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-03-08

Új barkácsáruházak nyílnak Magyarországon

Az ország két végén, Sátoraljaújhelyen és Komáromban indította el új, kisáruházi koncepcióját a Praktiker. A helyszín nem véletlen: mindkét város közel van a szlovák határhoz, így északi szomszédaink vásárlóerejére is számítanak - hangzott el a barkácslánc szerdai sajtótájékoztatóján.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


A Praktiker érzékeli azt, hogy a vásárlók elfogadták új, kis alapterületű áruházaikat, így a cég számára ez a koncepció bizonyos szempontból a jövőt jelenti - mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Karl-Heinz Keth, a Praktiker Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. A következő hónapokban is várható új kisáruházak nyitása, elsősorban a Dunántúlon. Úgy tűnik, hogy az eddig nyitott sátoraljaújhelyi és komáromi áruházak jól működnek - leginkább azért, mert üzemeltetésük sokkal gazdaságosabb, mint egy nagy alapterületű boltnak. 

 

Az ügyvezető szerint a Praktiker új boltjai leginkább a diszkontokra (Lidl, Aldi) hasonlítanak, nem csak méretükben, hanem abban is, hogy jóval gazdaságosabb működtetni őket, mint a nagy barkácsboltokat. A nagyobb boltokban átépítették: 130 ezer négyzetméternyi felújítást végeztek, mintegy 400 ezer euró értékben. 

 

Az elmúlt időszak legfontosabb célja az volt, hogy a Praktiker talpon tudjon maradni a gyengélkedő barkácspiacon, az idei évben ugyanakkor jobb fogyasztásra, a barkácscikkek iránti nagyobb keresletre számít az ügyvezető. A barkácspiacon ugyanakkor meg kell találni azt az egészséges egyensúlyt, amelynél megtalálhatóak a polcokon a kötelező termékek, és amelynél újdonságokat is be lehet mutatni a vásárlóknak.

A kis alapterületű boltok a helyi igényeket elégítik ki, így jól látszik, hogy egy adott település lakosainak mik a napi igényei. Tavasszal a kempingtermékek, illetve a lakásfelújításhoz kapcsolódó árucikkekben mutatkozik nagy felfutás, jól látszik, hogy ha nem is egy teljes lakást, házat, de egy-egy lakrészt a nehezebb anyagi helyzet ellenére is felújítanak a családok.

 

Katl-Heinz Keth beszélt arról is, hogy a Praktiker webshopja az éves forgalom 2 százalékát adja, online 40 ezer árucikk rendelhető. A webshop működtetése ugyanakkor nem egyszerű, ráadásul túl sok olyan háztartás van, amelyiknek nincs internet hozzáférése. A kisboltok ugyanakkor úgy működnek, hogy az üzletben megtekinthető a Praktiker összes termékének online katalógusa, az áruházlánc pedig vállalja, hogy a vevő által a helyszínen nem talált, de a katalógusból kiválasztott bármely terméket 24 órán belül a helyszínre szállítja.

Forrás: Pénzcentrum

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.