FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-03-18

A Pilisi Parkerdőnél dolgozik Magyarországon elsőként az ALSTOR 820-as speciális erdészeti kihordó

A kíméletes faanyagmozgatásra fejlesztett forwarder jól vizsgázott a Pilisi Parkerdő Zrt. Pilismaróti Erdészeténél. Ahol a gép kis mérete előnyt jelent, környezetkímélően alkalmazható, hivatalos átadása március 12-én volt a Hoffman Vadászháznál.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 

 

Az ALSTOR svéd családi vállalkozás által speciálisan a kíméletes faanyagmozgatásra fejlesztett forwarder próbaidőszaka alatt jól vizsgázott a Pilisi Parkerdő Zrt. Pilismaróti Erdészeténél. Az erdészeti kihordó olyan erdőkben, ahol a gép kis mérete előnyt jelent, maximálisan környezetkímélő módon alkalmazható. Hivatalos átadására március 12-én került sor a Hoffman Vadászháznál.

 

 

Az átadásnál jelen volt a Zambó Péter vezérigazgató, Gősi István vezérigazgató helyettes, Csépányi Péter termelési és természetvédelmi főmérnök a Pilisi Parkerdő Zrt. képviseletében valamint a gépet üzemeltető Timberwald Kft. ügyvezetője, Schandl Béla. A svéd ALSTOR céget Cristian Laurell tulajdonos képviselte. A fordításban Abonyi Balázs, Svédországban élő üzletember segédkezett.

Az erdőállományokban végzett munkák során különösen fontos az erdő talajának kímélése, és a fennmaradó törzsek sérülésének minimalizálása. Az ALSTOR 820-as forwarder (speciális erdészeti traktor alapú kihordó) a Parkerdőnél eddig alkalmazott és bevált forwardereknél kisebb, fordulékonyabb és könnyebb, ezért különösen alkalmas speciális, közjóléti szempontból frekventált városi erdőkben, illetve sűrűbb, fiatal erdőkben a közelítés végrehajtására.

Az ALSTOR 820-as forwarder hatszáz köbcentiméteres, kéthengeres dízelmotorral van felszerelve, ami 8 órás műszak során hozzávetőleg 10 liter gázolajat fogyaszt. A betanulási próbaidőszak alatt a gép újdonsült kezelőjével közel két és fél hónap alatt elérte a kívánt, napi 30 m3-es teljesítményét a közelítésben. A betanulás helyszínén a munkákat irányító Pilismaróti Erdészet fahasználati műszaki vezetője, Szabó Miklós elégedett volt a gép kíméletességével és a próbaidőszak alatt nyújtott teljesítményével.

Pilisi Parkerdő Zrt.

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.