FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-03-19

Kettő az egyben - Weinig OptiCut S 90 SuperDrill

A Weinig legújabb fejlesztése az OptiCut S 90 SuperDrill aggregát lehetővé teszi, hogy egy gépen elvégezhetők legyenek a darabolási, illetve a fúrási-marási műveletek.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


Az első generációs innováció révén egy berendezésen, egy munkamenetben teljesen automatizált módon készíthetők függőleges furatok, árkok a munkadarabon a már ismert darabolási technológia mellett. Az összességében három megmunkálási lehetőséggel rendelkező berendezés már nem csak a léc- és ládagyártás területén bizonyul termelékeny
technológiának.

A SuperDrill aggregát a darabolóegység előtt helyezkedik el. Megmunkáláskor szervomotoros mozgatással történik a szerszám helyzetének állítása, a munkadarab szélességének (y tengely), a munkadarab magasságának (z tengely) irányában, így az aggregáttal képesek vagyunk zsák- és átmenő furatok készítésére, illetve a faanyag hossztengelyére merőleges irányú marási műveletekre. A fúrási-marási művelet során a munkadarabot oldalirányban a kettős leszorítóegység rögzíti.

 

Az aggregáttal felszerelt OptiCut S 90 XL SuperDrill háromféle (2,7 m / 4,5 m / 6,3 m) maximális feldolgozási hosszal kérhető. Ezzel együtt 20-420 mm-es szélességű és maximum 180 mm vastagságú alapanyag feldolgozására képes. A bővült munkafolyamatokból adódóan a berendezés névleges megmunkálási keresztmetszete a fúrási és marási műveleteknél más-más minimumértékkel párosul. Fúrásnál 20x10 mm-től, míg marásnál 20x15 mm keresztmetszetű munkadarabtól használható.

 

Azonban a maximális megmunkálási keresztmetszetek a gyakorlatban sokszor nagyobb jelentőséggel bírnak, a kétfunkciós, három munkaműveletes gép maximálisan 280x180 mm-es, illetve 420x40 mm névleges megmunkálási keresztmetszettel rendelkezik.

 

 

 

Forrás: Greenteam Kft.

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.