FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-03-26

Segítség a hideg időkben

Az EGERERDŐ Zrt. 2012/2013 telén is biztosította a rászorultak részére a téli tüzelőhöz jutást. Ennek érdekében december 15. és február 15. között több mint 20.000 mázsa tűzifát biztosítottuk Heves megye 69 településének.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


A kedvezményezettek körét rászorultsági alapon, a Belügyminisztérium rendeletben jelölte ki, amelyre az illetékes települések önkormányzatai pályázhattak. Bizonyos hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok esetében a Minisztérium biztosította a tűzifa árának teljes összegét. A nyertes pályázók igényeit az EGERERDŐ Zrt. a legjobb minőségű tűzifájával elégítette ki. A tűzifa szállítását nagyban megnehezítette az extrémnek mondható csapadékos időjárás, a sáros, csúszós körülmények között ezért sok esetben speciális szállítóeszközöket is alkalmaznunk kellett.

A Minisztérium mellett az EGERERDŐ Zrt. megkeresést kapott a Katolikus Karitász részéről is, további 400 mázsa mennyiség erejéig, mely feladatot szintén teljesítettük.

A téli időszakban az erdőgazdaságot gyakran megkeresik települési önkormányzatok, intézmények, magánszemélyek azzal a céllal, hogy részükre kedvezményesen, adott esetben ingyenesen biztosítsanak tűzifát. A fentieken túl sajnos ezeket az igényeket kielégíteni már nem áll módunkban, ugyanakkor az EGERERDŐ Zrt. 7 erdészetéhez tartozó települések lakói, az igényekhez mérten maradéktalanul ki lettek és a jövőben is ki lesznek szolgálva.

 

Eladó a tűzifa, de tudjuk-e mit veszünk?

Az újságok hirdetései között sokszor olvashatjuk, hogy "TÜZIFA ELADÓ"!

A vásárláskor mindenképpen érdemes meggyőződni arról, hogy milyen forrásból származik a fa. Az általunk rendelkezésre bocsátott fatermék minden esetben fenntartható és szigorú hatósági kontroll mellett végrehajtott erdőgazdálkodásból kerül a fogyasztókhoz.

 

Az esetleges illegális fakereskedelem visszaszorítása érdekében felhívjuk a vásárlók figyelmét, hogy a Zrt. által értékesített fa mellé minden esetben az EGERERDŐ Zrt. logójával, és bélyegzőjével ellátott szállítólevelet, és számlát bocsájtunk ki, aminek egy példánya a vásárlót illeti. A súlyra vásárolt fa mellé pedig hiteles mázsajegyet állítunk ki. Ezek hiányában az erdőgazdaság felelősséget nem vállal az "egererdősnek, erdészetinek" nevezett fáért.

 

Küzdj a klímaváltozás ellen: ültess fát, használj fát!

Forrás: Egererdő Zrt.

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.