FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-03-29

Védik az erdőt, a munkahelyet és a turizmust is

A cég tevékenységének, térségi munkaerőpiaci és lakosságmegtartó szerepének, valamint turisztikai értékeinek átfogó bemutatása volt a célja annak a konferenciának, melyet a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. szervezett a napokban.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 


A képre klikkelve nagyítható

Gőbölös Péter vezérigazgató köszöntötte az érdeklődőket, köztük az illetékességi területükhöz tartozó 37 település megjelent polgármestereit, a civil szervezetek képviselőit, a partner cégek vezetőit. Ismertette a vállalat erdészeti, vadászati és egyéb tevékenységét, melyeket Tolna megye erdőterületeinek harmadán, 23 ezer hektár állami erdőterületen és ezzel együtt közel 30 ezer hektár vadászterületen végeznek.

A cég a hátrányos helyzetű térség egyik legnagyobb munkáltatója, 100 fős vállalati létszám mellett több, mint 200 személyt alkalmaznak közfoglalkoztatásban, de a közreműködő 80 partner vállalkozó is majd 300 családfenntartót foglalkoztat.

Gőbölös Péter a vadászattal kapcsolatban arra is kitért, hogy a fogyatékkal élő vadászok és vendégek számára ability szobát alakítottak ki, valamint átépített járművel biztosítják a vadlesek kerekes székes megközelítését is. Mint kiderült, a vállalat saját bevételéből sokat áldoz közjóléti tevékenységekre, melyek közül a már országosan elismert Lengyel- annafürdői Erdei Iskolát és a Turisztikai és Természetismereti Központot, a Miklósvári Parkerdőt és a fürdő vendégek által is közkedvelt tamási vadasparkot emelte ki.


A képre klikkelve nagyítható

Az előadást követően levetítették a "A Mi erdőnk" televíziós sorozatot, amelyet a közelmúltban forgattak a Gyulaj Zrt. tevékenységéről. Ezután az egyes ágazatok vezetői adtak részletes tájékoztatást szakterületükről, majd a három erdészetvezető - Palánki Gábor a tamási, Szi Benedek Sándor a pincehelyi és Stein Krisztián, a hőgyészi - mutatta be területének komplex gazdálkodását, egyedi jellemzőit.

Forrás: GYULAJ Zrt. a Tolnai Nápújság március 26-i írása alapján

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.